Naar de inhoud
30.01—05.02.2025

Weesgedichten Nederland (pilot)

Wanneer?

01–31 januari 2024

Wat?

Weesgedichten zijn Nederlandstalige gedichten van een diverse selectie van 100 Vlaamse en Nederlandse dichters. Vonden ze eerst hun thuis in Vlaanderen: nu trekken ze de grens over naar Nederland! Adoptieouders in met name Zuid Holland met een raam aan straat bieden via deelnemende bibliotheken een nieuw thuis aan de Weesgedichten. Je adopteert ze via de website vanaf 13 december! Vrijwillige handletteraars schrijven de gedichten met afwasbare stift in januari op de ramen van huizen van adoptieouders. Tijdens de Poëzieweek 2024 wordt een bloemlezing op straat zichtbaar in Zuid Holland en delen van Nederland daarbuiten.
De registratie voor lokale bibliotheken is al gestart, via hen komen de Weesgedichten voor iedereen gratis beschikbaar ter adoptie. Ook bieden we de bibliotheken workshops Handletteren aan, voor hun vrijwilligers, medewerkers en andere geïnteresseerden. Derek Otte is de ambassadeur van de pilot in Nederland. Zijn themagedicht lees je op de website.
Het concept Weesgedichten is van de Vlaamse bibliotheek Utopia Aalst dat reeds drie succesvolle edities in Vlaanderen organiseerde: zie bij de Vlaamse activiteiten!

Waar?

de lokale bibliotheek en weesgedichten.nl
in de provincie
3021 VM Zuid Holland, Nederland
Nederland

Prijs

€zie website voor de poëziepakketten; gratis voor adoptieouders

Meer info

Organisatie: stichting De Zoek naar Schittering

weesgedichten.nl
info@weesgedichten.nl