Naar de inhoud
30.01—05.02.2025

Dichter op Beeld

Wanneer?

08 januari–03 februari 2024

Wat?

Dichter op Beeld is een gelegenheidscollectief van enerzijds dichters en anderzijds fotografen, lid van Fotoclub de Draadontspanner. De fotografen en dichters werden gekoppeld. Ieder maakte twee vrije werken en overhandigde die aan de duo-partner. Die koos er een uit en maakte daar eigen werk bij. Zo inspireerde men elkaar tot poëzie bij fotografie en fotografie bij poëzie. Er zijn verrassende gedichten en sprekende foto’s uit voortgekomen.

De expositie bestaat uit 26 gedichten en 26 foto’s. Begin januari wordt de eerste helft in de foyer van de ZB geëxposeerd. Te beginnen bij gedichten die bij een foto gemaakt zijn.

Rond 18 januari zal de wissel plaatsvinden en wordt de andere helft van het totaal tentoongesteld. Je ziet dan foto’s die bij een gedicht gemaakt zijn.

Op zaterdag 13 januari vieren we de veelzijdigheid van poëzie op het Plein van ZB Middelburg. Het woord en het beeld (dat net zo poëtisch is), zal samenvloeien onder muzikale begeleiding van gitarist Marco de Meijer.
Tijdens de middag, die begint om 14.00 uur, worden gedichten voorgedragen en foto’s getoond. Tevens zal er verteld worden over het ontstaan van Dichter op Beeld en de werkwijze waarmee deze expositie tot stand kwam. Als kers op de taart maken we tijd vrij voor spontane voordracht door mensen uit het publiek. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren en genieten.

De expositie Dichter op Beeld is te zien van begin januari t/m 3 februari 2024 in de foyer van ZB Middelburg.

Waar?

ZB Middelburg - foyer
Kousteensedijk 7
4331 JE Middelburg
Nederland

Prijs

€gratis

Meer info

Organisatie: Dichter op Beeld en ZB Bibliotheek van Zeeland

dezb.op-shop.nl/6095/expositie-dichter-op-beeld/03-01-2024
dichteropbeeld@gmail.com