Naar de inhoud
26.01—01.02.2023

Bibliotheek

Aan de slag met poëzie in de bib

Poëzieweek is het ideale moment om in de bibliotheek aan de slag te gaan met poëzie.

Ben je nog op zoek naar fijne leestips voor jong en oud rond het thema van Poëzieweek? Wil je een leesgroep organiseren met je bezoekers? Wil je een andere poëtische activiteit organiseren voor een bepaalde doelgroep? Onze inspiratiegids voor bibliotheken helpt je op weg!

Volg deze pagina, meer informatie voor Poëzieweek 2023 volgt in de loop van het najaar 2022.

Campagnemateriaal

Naar jaarlijkse gewoonte kunnen ook de bibliotheken dit jaar promotiemateriaal bestellen voor de Poëzieweek. Daarbij is er keuze uit affiches en poëtische postkaartjes. Het pakket met twee affiches kost 5 euro, een pakket postkaartjes (per 100 stuks) kost 11 euro. Er zijn 5 verschillende gedichten in het thema ‘vriendschap’ per postkaartjespakket.

Campagnemateriaal voor Poëzieweek 2023 kan besteld worden vanaf 15 september 2022 tot en met 10 november 2022. Op zoek naar digitaal beeldmateriaal? Klik hier!

De materialen worden geleverd voor de kerstvakantie 2022.

Cultuurconnect

Voor de Vlaamse bibliotheekwebsites staat een pagina klaar in de rubriek ‘in afwachting van moderatie’. Lees hier hoe je van daaruit importeert of stel je vraag aan de servicedesk van Cultuurconnect.

De Schoolschrijver is er ook voor bibliotheken

De bibliotheekmedewerkers van Nederlandse en Vlaamse bibliotheken kunnen de inspirerende lesprogramma’s rondom poëzie van Stichting De Schoolschrijver ook laten inzetten in de bibliotheek.

Meer concrete info volgt!