Naar de inhoud
26.01—01.02.2023

Boek een dichter

Poëzie komt tot leven als ze wordt voorgedragen. Klank en ritme nemen je mee. Nodig daarom een dichter uit in je bibliotheek of je klas om de poëzie in actie te zien!

Boek een dichter via Literatuur Vlaanderen (Vlaanderen) of via De Schrijverscentrale (Nederland).

In Vlaanderen

Een auteurslezing organiseren? Dat kan fysiek met de nodige voorzorgsmaatregelen. Literatuur Vlaanderen ondersteunt organisatoren die een dichter van de Auteurslijst uitnodigen met een subsidie van 100 euro per lezing. Je kunt het hele jaar door de subsidie aanvragen via auteurslezingen.be. Belangrijk is wel dat je de aanvraag minstens één maand voor de lezing indient.

Meer weten over het organiseren van een (gesubsidieerde) lezing? Kijk even in het draaiboek of neem contact op met team auteurslezingen.

In Nederland

Van dichters tot poetry slammers en spoken word-artiesten; De Schrijverscentrale adviseert je graag bij het kiezen van een dichter die precies bij jouw doelgroep, publiek of klas past.

Zoek je een dichter of spoken word-artiest die jouw publiek, leden of klanten kan verwonderen, ontroeren of verrassen met poëzie? Met de actie ‘Boek een dichter’ van De Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds kunnen bibliotheken, boekhandels en theaters één of meer dichters tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief boeken in aanloop naar en tijdens Poëzieweek 2022. Opgelet, het gaat voor deze actie uitsluitend om dichters die opgenomen zijn in de Auteurslijst van het Nederlands Letterenfonds.

Via de startup Schrijver op je scherm kunnen scholen, bibliotheken, culturele en maatschappelijke organisaties een auteur uitnodigen voor een digitaal bezoek of een persoonlijke schrijversvideo. Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ga naar deschrijverscentrale.nl