Naar de inhoud
30.01—05.02.2025

Interieurs in de kunst

Wanneer?

woensdag 24 januari 2024, 19:30–21:30

Wat?

Verzorgd door Bureau Boeiend
Vandaag maken we een tijdreis naar de huizen van vroeger. Hoe zagen zij er van binnen uit? Wie daar achter wil komen, heeft een aantal bronnen tot haar beschikking. Zo zijn er beschrijvingen van buitenlandse reizigers en die zijn heel nuttig. Hen vielen immers zaken op waar de gemiddelde Hollander niet over nadacht, zoals properheid. Buitenlanders verbaasden zich bijvoorbeeld dat ze werden gesommeerd om hun bemodderde schoenen voor schoon schoeisel te verwisselen.

Ten tweede zijn er in de kunst tal van afbeeldingen van interieurs en daarop zie je opvallend vaak bezems, al dan niet in gebruik. Die beroemde Hollandse properheid wordt dus door de kunst gestaafd. Maar kun je alles wat je op een schilderij ziet dan voor ware munt aannemen? Dat ook weer niet. In deze lezing zult u zien wat wel en wat niet klopt op schilderijen van vroeger en welke informatie kunst over het huisinterieur zoal prijsgeeft.

Hoe het werkt
Reserveer een toegangskaart via onze ticketshop. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Let op! De link naar de lezing staat in de e-mailbevestiging die je ontvangt zodra je je ticket hebt betaald.

Waar?

online
online
online Den Helder
Nederland

Prijs

€5

Meer info

Organisatie: KopGroep Bibliotheken

kopgroep.op-shop.nl/2081/interieurs-in-de-kunst-met-bureau-boeiend/24-01-2024
c.steenwijk@kopgroepbibliotheken.nl