Naar de inhoud
30.01—05.02.2025

Bazarow Live – Poëziespecial

Wanneer?

woensdag 24 januari 2024, 20:00–22:00

Wat?

Bazarow.Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Te gast deze keer zijn Kiki Coumans en Vrouwkje Tuinman over De wereld van Wigman en Kees ’t Hart over zijn nieuwe bundel Het vogelkerkhof. Presentatoren Roeland Dobbelaer en Liliane Waanders gaan met ze in gesprek.

Van 25 tot en met 31 januari 2024 is het Poëzieweek. Aan de vooravond van die week slaan Bazarow.LIVE en Poëzietijdschrift Awater de handen ineen voor een prachtig poëzieprogramma.

In 2018 overleed dichter Menno Wigman – een van de oprichters van Poëzietijdschrift Awater, die gezien werd en gezien wordt als een van de belangrijkste dichters van zijn tijd. Hij liet behalve een indrukwekkend oeuvre ook een rijk archief na. Vertaalster en vriendin Kiki Coumans dook in dat archief en stelde De wereld van Wigman samen. Een boek dat inzicht geeft in waar Menno Wigman als mens en als dichter voor stond.

Vrouwkje Tuinman lichtte net als Kiki Coumans, Rob Schouten en Willem Thies een onderwerp uit. Haar bijdrage gaat over de rol die Menno Wigman speelde in het Amsterdamse team van dichters van De Eenzame Uitvaart. Kiki Coumans boog zich over de bibliotheek van Wigman, en trekt op basis daarvan haar conclusies over de (dichters)geest van Menno Wigman.

Kees ’t Hart is een veelzijdig auteur. Hij schrijft romans, verhalen, beschouwende stukken en recensies. Én gedichten. Maar Het vogelkerkhof is pas zijn derde bundel. Veel van de elf gedichten zijn verhalend van aard. Het gesprek met Kees ’t Hart gaat over zijn nieuwe bundel, maar ook over hoe poëzie zich verhoudt tot al die andere genres die hij beoefent.

Waar?

Bibliotheek Neude
neude 11
3512 AE UTRECHT
Nederland

Prijs

€gratis

Meer info

Organisatie: Bibliotheek Utrecht

bibliotheekutrecht.nl/agenda/volwassenen/alle-activiteiten-volwassenen/bazarow-live-240124.html
r.gerritsen@bibliotheekutrecht.nl