Naar de inhoud
30.01—05.02.2025

04/03/2022

De winnaars van #DichterBijNasr zijn bekend!

De actie #DichterBijNasr was een grandioos succes! Wel 186 klassen deden mee. De juryleden van Poëziecentrum bekeken naarstig alle inzendingen samen met Ramsey Nasr. Samen kozen zij drie winnaars uit. De winnaars ontvangen een groot Poëzieweek-surprisepakket!

Proficiat aan de drie winnaars #DichterBijNasr 2022:

Klas 10 brengt een zelfgeschreven brief als antwoord op Vincents brieven. Ze herinterpreteren zijn woorden en vullen die aan met hun eigen ideeën. De video is een schaduwspel met projecties, muziek en dans.

Klas 6tcmtfta (samengestelde klas creatie en mode + farmaceutisch-technisch assistent) maakte een korte animatiefilm met bewegende zwart-wit tekeningen. De stijl van de animatie is heel fijn en prikkelend. Deze animatie sprong er echt uit tussen de andere animaties, ook de huisgemaakte beat maakt het aantrekkelijk voor jongeren.

Twee leerlingen storytelling vertellen in een video over wat ze hebben meegemaakt. Ze zagen Ramsey Nasr in een obscure copyshop enkele papieren weggooien en dat bleken de ongecensureerde brieven van Van Gogh te zijn. Die originele brieven zijn toch minder idyllisch dan wat Nasr van ze gemaakt heeft…

 

Lees hier meer over de actie #DichterBijNasr.