Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Poëzieweek

Wanneer?

28 januari–03 februari 2021

Wat?

De Poëzieweek komt eraan: krijg de mooiste poëzie in je mailbox en verras je buren met een gedicht op je raam!

De Poëzieweek staat voor de deur. Van donderdag 28 januari tot en met woensdag 3 februari 2021 trakteren het lokaal bestuur van Geraardsbergen en de Kunstacademie iedereen op een dosis poëzie.

Wat valt er zoal te beleven?

# Digitaal poëziepakket

We sturen je zeven mooie, ontroerende, gekke, … gedichten per mail. Eentje voor iedere dag van de Poëzieweek. En dit gratis en voor niets. Je hoeft enkel een mailtje te sturen naar info.bibliotheek@geraardsbergen.be (tot en met woensdag 27 januari, 16 uur). Op donderdag 28 januari kan je dan genieten van dit bijzondere, digitale poëziepakket. Of je kan er natuurlijk eentje schenken aan een bijzonder iemand.

Welke gedichten er in het pakket zitten blijft nog even geheim, maar er zitten gerenommeerde dichters bij!

# Poëzie met een streepje muziek

De studenten van de Kunstacademie dragen een aantal gedichten voor, begeleid met muziek. Tijdens de Poëzieweek ontdek je elke dag een nieuw filmpje op de websites en socialemediakanalen van het lokaal bestuur van Geraardsbergen, de Cultuurraad, de bibliotheek en CC De Abdij.

Ook in de winkelstraten zullen de studenten te horen zijn.

# Poëzie op wandel

Wist je dat er al heel wat moois te lezen valt langs de Steegjesroute? Niet alleen ontdek je de restanten van het middeleeuwse Geraardsbergen, je krijgt ook meteen heel wat mooie poëzie cadeau. Stap zeker het Toeristisch Infokantoor Visit Geraardsbergen op de Markt binnen en vraag naar de wandeling.

Hoe zorg je zelf voor wat poëzie?

# Raampoëzie

Zorg zelf voor poëzie in je eigen straat. Plaats een dichtbundel achter je vensterraam, schrijf een versje met krijtstift op je raam, … Kortom: verras je buren en voorbijgangers met jouw favoriet stukje proza.

# Deel je talent

Ben je zelf een dichter? Aarzel dan niet om je eigen gedicht op of achter je raam te plaatsen maar bezorg je gedicht ook aan de Cultuurdienst (in een Word-document via cultuur@geraardsbergen.be).

Tijdens de Poëzieweek loot de Cultuurraad elke dag 1 gedicht uit dat op zijn website wordt gedeeld.

Als we elkaar (en onszelf) willen verrassen, ontroeren, verblijden en raken, laat het dan vooral nu zijn!

Waar?

Bibliotheek Geraardsbergen
Gashuisstraat 28
9500 Geraardsbergen
België

Prijs

€Gratis

Meer info

Organisatie: Bibliotheek Geraardsbergen + Kunstacademie Geraardsbergen

geraardsbergen.bibliotheek.be/agenda/poezieweek
info.bibliotheek@geraardsbergen.be