Naar de inhoud
25.01—31.01.2024

Borne doet Poëzie Poëzieweek 2024

Wanneer?

vrijdag 02 februari 2024, 20:00–22:15

Wat?

Het belooft een bijzondere avond te worden met poëzie van Simon Mulder en muziek van Salonorkest Belle Epoque. De hele avond zal de sfeer van de 19e eeuw uitdragen!

Simon Mulder
Simon Mulder (1986) woont in Amsterdam, studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden en wijsbegeerte en klassieke talen te Amsterdam. Hij doceert Grieks en Latijn in het middelbaar onderwijs en schrijft gedichten, waarbij hij vaak gebruikmaakt van de vaste vorm (rijm en metrum), essays en vertalingen. Behalve in Nederland trad hij op in België, Engeland, Frankrijk, Portugal, Rusland en Japan. Verder is hij oprichter en artistiek leider van Stichting Feest der Poëzie, waarmee hij literaire evenementen organiseert, en voorzitter van het Louis Couperus Genootschap.

Salonorkest Belle Epoque
Salonorkest Belle Epoque speelt al meer dan 35 jaar authentieke salonmuziek: nostalgische walsen, potpourri’s, karakterstukken en intermezzi uit de periode rond 1900. Vier kisten met bladmuziek uit de nalatenschap van een salonviolist vormen nog steeds de basis van het originele repertoire van dit salonorkest. Het orkest verzorgde in de afgelopen decennia talloze optredens, werkte mee aan diverse radioprogramma’s, maakte een CD-opname en trad behalve in eigen land ook op in België, Duitsland en Zwitserland. www.belleepoque.nl

Waar?

Geluksfabriek Theaterzaal Kulthurhus Borne
Marktstraat 23
7622 CP Borne
Nederland

Prijs

€12,50

Meer info

Organisatie: Borne doet Poëzie (contactpersoon Monique Wilmer-Leegwater)

kulturhusborne.nl/programmadetails/borne-doet-poezie-2
bornedoetpoezie@gmail.com