Naar de inhoud
26.01—01.02.2023

25/01/2022

Podcast “Poëzieweekspecial” met Jan Baeke en Ramsey Nasr

Podcast Beeldspraak Poëzieweekspecial

Beluister de aflevering in aanloop naar Poëzieweek 2022!

Kijk je er al naar uit, naar het jaarlijkse Poëziegeschenk? Deze Poëzieweek krijg je bij aankoop van € 12,50 aan poëzie de bundel Wij waren onder de betovering van Ramsey Nasr van je boekhandelaar cadeau. Dichter en vertaler Jan Baeke, ging met de auteur van het Poëziegeschenk, Ramsey Nasr, in gesprek. In dit gesprek vertelt Ramsey Nasr je meer over het schrijverschap en zijn fascinatie voor de natuur en van Gogh. Beluister de podcast vanaf vandaag via alle gebruikelijke podcastkanalen of gewoon hieronder!

Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen Poëziecentrum en Poetry International. Mixing: Jan Willem van Hemert

Beluister de Poëzieweekspecial van de podcast Beeldspraak hier:

Poëziecentrum · Beeldspraak – Poëzieweekspecial: Ramsey Nasr – Wij waren onder de betovering

 

Beeldspraak is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks nodigen we steeds een kenner/liefhebber uit om met zijn/haar favoriete dichter te praten over zijn/haar nieuwste dichtbundel.

In deze aflevering praat dichter en programmator van Poetry International, Jan Baeke met dichter, acteur en regisseur Ramsey Nasr over het Poëziegeschenk 2022, Wij waren onder de betovering, dat Nasr schreef. Het Poëziegeschenk verscheen bij PoëzieCentrum en is tijdens Poëzieweek gratis verkrijgbaar bij aankoop van 12,50 euro aan poëzie in je deelnemende boekhandel.

In 2000 debuteerde Ramsey Nasr als dichter met de bundel 27 gedichten & Geen lied. Zijn tweede dichtbundel, Onhandig bloesemend (2004), werd bekroond met de Hugues C. Pernath-Prijs. In 2005 werd hij benoemd tot Stadsdichter van Antwerpen. Van 2009 tot 2014 was hij ook Dichter des Vaderlands in Nederland. Ramsey Nasr won verschillende prijzen en zijn werk werd ook meermaals vertaald. Recent verscheen Nasr Compacter, een keuze uit zijn gedichten.

Jan Baeke is dichter en vertaler. Hij debuteerde in 1997 met Nooit zonder de paarden. Hij werd genomineerd voor de VSB-Prijs en won in 2016 de Jan campert-Prijs. In 2020 won hij de Melopee Poëzieprijs. Recent verscheen een nieuwe bundel, Het verkeerde hart.

Poëzieweek is er voor iedereen! Luisterpuntbibliotheek zorgde samen met Poëziecentrum, Passend Lezen en Poetry International voor een Daisy- en brailleversie van deze bundel. Ramsey Nasr las zijn bundel zelf in, en hoe! Puur genieten. Beluister hier exclusief 2 fragmenten!