Naar de inhoud
30.01—05.02.2025

13/02/2024

Dit was Poëzieweek 2024!

De twaalfde editie van Poëzieweek zit erop! Van 25 t.e.m. 31 januari bruiste de poëzie in heel Vlaanderen en Nederland. Tijdens Poëzieweek 2024 vonden we een warme thuis in de poëzie.
Laten we even terugblikken!

Poëziegeschenk van Edward van de Vendel

Hopelijk heb jij ook het Poëziegeschenk van Edward van de Vendel en de Gedichtendagposter kunnen bemachtigen in jouw lokale boekhandel. Er gingen 9000 exemplaren de deur uit! Heb je dit hebbeding niet kunnen bemachtigen? In deze video leest Edward van de Vendel zijn gedicht Huisgenoot voor.

Startshow in Arenberg

We zetten Poëzieweek 2024 feestelijk in met een schitterende Startshow in Arenberg in Antwerpen.

Geschenkauteur Edward van de Vendel was eregast en liet zich omringen door gastdichters Mustafa Kör, Sunni Lamin Barrow, Ruth Lasters en Daniëlle Zawadi. Gastvrouw Jelle Van Riet ontving hen met open armen en zangeres Liliane Saint-Pierre bracht een exclusief muzikaal optreden.

Poëtisch campagnemateriaal

Wellicht werd jij tijdens jouw bibliotheekbezoek ook verwend met poëtisch campagnemateriaal. Er werden 49.200 postkaartjes en 984 affiches verspreid naar bibliotheken, scholen en andere organisaties. Bovendien kregen we 617 aanvragen voor onze gratis inspiratiegids voor bibliotheken.

Poëzieweek op school

Ook op school leefde Poëzieweek! We zagen heel wat creatieve acties passeren en voorzagen 5720 leerkrachten lager onderwijs en 2922 leerkrachten secundair onderwijs van gratis lestips.

Podcast met Edward van de Vendel

Onze podcastaflevering waarin Ester Naomi Perquin in gesprek gaat met Edward van de Vendel werd intussen al 248 keer beluisterd.

Media-aandacht

Tot slot was er ook heel wat media-aandacht voor Poëzieweek. Er verschenen artikels in o.a. De MorgenHet Nieuwsblad, Dagblad van het Noorden, online tijdschrift Neerlandistiek, en natuurlijk ook in het nieuwste nummer van Poëziekrant. Er werd gesproken over de Poëzieweek in het VRT journaal, het jeugdjournaal Karrewiet, op Klara en op NPO Radio 1.

Bedankt om er samen met ons een mooie en succesvolle editie van te maken.

!! Op 21 maart, Wereldpoëziedag, maken we het thema en de Geschenkauteur van Poëzieweek 2025 bekend. Hou zeker de website en sociale media van Poëzieweek in de gaten voor de laatste updates. Graag tot volgend jaar!