Awater Poëzieprijs

De beste dichtbundel volgens beroepslezers

De Awater Poëzieprijs is de jaarlijkse poëzieprijs van poëzietijdschrift Awater, ter waarde van € 500,-. Voor de toekenning wordt een keur van ‘beroepslezers’ (poëziecritici, -docenten en -bloemlezers) gevraagd een top 3 in te leveren van nieuwe Nederlandse dichtbundels die het jaar ervoor zijn uitgebracht. De prijs reflecteert de mening van het literaire veld, en is daarmee een belangrijke peiler voor wat door kenners als kwaliteit wordt aangezien.

De Awater Poëzieprijs wordt 5 februari 2020 uitgereikt in Perdu, Amsterdam.


Logo Awater Poëzieprijs

De dichtbundel Habitus van Radna Fabias heeft de Awater Poëzieprijs 2018 gewonnen. Tweeëndertig Nederlandse en Vlaamse beroepslezers (poëziecritici, -docenten en -bloemlezers) kozen uit het poëzieaanbod van het afgelopen jaar de bundel die zij het meest waarderen.

Radna Fabius - Habitus

Een aantal citaten uit de meegeleverde begeleidende juryverslagen: ‘De meest swingende bundel van 2018: rauw, geestig, zinnelijk en doordracht.’ ‘Onderzoek naar menselijke manifestaties, handelingswijzen en opvattingen. Puntgave poëzie.’ ‘Rauw én lyrisch, bezwerend, narratief en ritmisch.’

Lees meer >