Poëzie werkt

Poëzie is een bijzondere manier om ideeën vorm te geven. Een mooi gedicht kan een prachtig bedankje zijn voor hardwerkend personeel, een blijk van waardering voor een (potentiële) klant of uitdrukking geven aan de missie van uw bedrijf.
 • Gemeente Zaanstad
 • UMC Utrecht
Beursgenoteerd, MKB of ZZP: haak in op #Gedichtendag, de officiële start van de Poezieweek op 30 januari. Poëzieliefhebbers uit heel Nederland en Vlaanderen passen gedichten toe in het leven van alledag. Voor collega’s of vrienden, on- en offline.
Poëzie leeft, dat bewijzen #Gedichtendag, al een paar jaar trending topic, en de vele media-aandacht, waaronder op Radio 2. Haak in op een manier die natuurlijk past bij uw organisatie, bijvoorbeeld ludiek, sympathiek of vanuit maatschappelijk oogpunt. Wij helpen u graag op weg deel te nemen aan #Gedichtendag.

Speciaal voor Gedichtendag heeft Reine de Pelseneer een gedicht geschreven die u in uw eigen huisstijl kunt plaatsen.

Zo doet u mee aan #gedichtendag


 • NS
 • Politie Antwerpen
 • Tweede Kamer

 • Brandogogic


Verras via
social media

Social media zijn prachtige kanalen om tijdens #gedichtendag een gedicht met uw volgers of fans te delen. Ook kunt u anderen aanzetten tot het deelnemen aan uw eigen social media actie.
 • Deel een gedicht

  … dat aansluit bij de boodschap van uw organisatie

 • Pimp uw social account

  Plaats een gedicht in de header van uw social kanalen

 • Communiceer uw boodschap in dichtvorm

 • Inspireer uw volgers

  Organiseer een dichtwedstrijd of laat hen een gedicht voorlezen

Handig: lay-overs voor social posts

Plaatst u poëtische posts op uw social media? Zet ze online in de landelijk herkenbare huisstijl van de Poëzieweek! De handige socialmediakit bevat logo’s, headers, profielfoto’s en gelaagde Photoshopbestanden waarmee u zelf de gewenste kleurstelling bepaalt.

Download beeld voor social media en de mediakit

Maak poëzie van uw mailverkeer


Maak iets moois van uw mailverkeer tijdens de Poëzieweek, het moment bij uitstek om uw e-mail op te fleuren met een mooi gedicht onder uw handtekening. Of verras iemand met een gedicht bij de afwezigheidsmelding: een poëtisch alternatief voor uw Out of office!

Natuurlijk mag u deze gedichten zelf bedenken. Mocht u geen inspiratie hebben, dan hebben wij een aantal gedichten voor u! De gedichten kunnen vrij gebruikt worden binnen uw organisatie en communicatie.


Download een passend gedicht

Download

Download out of office gedichten

Download

DEEL OP DE WERKVLOER


Verras uw collega’s met poëzie. Tijdens #gedichtendag op 30 januari en de Poëzieweek van 30 januari t/m 5 februari. Gun hen een poëtische cadeautje en toon dat u taal en cultuur ondersteunt.
We hebben een aantal mooie gedichten voor u geselecteerd, die u direct kunt delen met uw medewerkers of relaties. Maak een leuke foto van uw bijdrage een leuke foto en deel deze met #gedichtendag via Social Media.
Hang een gedicht op in de koffiehoek of toilet; of leg het gedicht op het bureau of in het postvak van uw collega’s.

Download A4 postergedichten


Download
Toon een gedicht op het online welkomstscherm in de lobby van uw bedrijf.

Download A4 postergedichten


Download
Begin de vergadering met een gedicht.

Download voorleesgedichten


Download

Wachtpoëzie

Vervang uw wachtmuziek door poëzie. Transformeer uw wachtmuziek tot een poëtische ervaring en maak van ‘even wachten’ een aangenaam poëtisch moment. We hebben een aantal mooie gedichten voor uw geselecteerd.

Joke van Leeuwen leest:
‘Vier manieren om op iemand te wachten’.
Uit: Vier manieren om op iemand te wachten, Querido, 2001.

Download

Joke van Leeuwen leest:
‘Binnen’.
Uit: Vier manieren om op iemand te wachten, Querido, 2001.

Download

Ramsey Nasr leest ‘Da Capo’.
Uit: Onhandig bloesemend,
De Bezige Bij, 2004.

Download

Poëzie op maat

Staat u te popelen om mee te doen? Maar zoekt u nog een gedicht dat geschikt is voor uw bedrijf? Wij kunnen u helpen met het zoeken naar een mooi gedicht. Wilt u nog een stapje verder gaan en een gedicht hebben dat helemaal aansluit bij de eigen missie, visie en boodschap van uw bedrijf? Onze huisdichter kan een prachtig gedicht voor u maken. 

 

Wilt u dat we meedenken hoe u kunt meedoen aan #gedichtendag? 
Mail dan naar j.kuipers@cpnb.nl