NK Poetry Slam

Als tegenhanger van saaie poëzievoordrachten ontstond in de jaren ’70 in Amerika het idee van de eerste poetry slam als een bokswedstrijd voor dichters. Iedere editie worden weer rake klappen uitgedeeld tijdens de poetry slam finale: zonder twijfel de spannendste taalstrijd van het jaar. Wie stoot er door naar de finale battle? Het publiek bepaalt.

De jury, bestaande uit drie bekende schrijvers, is genadeloos en beoordeelt zowel de tekst als de voordracht van de deelnemers. Maar uiteindelijk is de stem van het publiek doorslaggevend: de dichter die het meeste applaus ontvangt, gaat naar huis met de titel Slampion 2020, 1000 euro en de Gouden Vink wisseltrofee.

Datum 2020 wordt nog bekend gemaakt.


Maxime Garcia Diaz wint Finale NK Poetry Slam 2019

Maxime Garcia Diaz is zaterdagavond 2 februari in een bomvolle Pandora-zaal in TivoliVredenburg Nederlands Kampioen Poetry Slam 2019 geworden. Zij versloeg Martje Wijers in een zeer spannende finale battle en veroverde daarmee de nationale titel. De nieuwe nationaal kampioen neemt de Gouden Vink wisseltrofee, vernoemd naar dichter/schrijver Simon Vinkenoog, mee naar huis en duizend euro aan prijzengeld. Maxime Garcia Diaz is de opvolger van Ozan Aydogan, de slampion van 2018.

Lees meer >


Bekijk de aftermovie van 2019