Doe mee: Scholierenwedstrijd #DichterBijMij

Creatief aan de slag met gedichten uit het Poëziegeschenk!

Geen Poëzieweek zonder Poëziegeschenk! Dat is deze keer niet van één dichter maar van tien. Nu is een bloemlezing met werk van tien jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland. Ze debuteerden al, maar staan nog aan het begin van hun dichterscarrière. Het Poëzieweekgeschenk is een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van Instapoets en slamdichters tot prestigieuze prijswinnaars.

Net zoals afgelopen jaren willen wij de gedichten ook buiten de bundel tot leven laten komen, en wie kan dat beter dan onze jongste generatie? Onder #DichterBijMij roepen we leerlingen en studenten uit Vlaanderen en Nederland op om aan de slag te gaan met gedichten van Dean Bowen, Carmien Michels of Maud Vanhauwaert uit de bloemlezing Nu. Het resultaat van alle creatieve uitingen deel je vanaf Gedichtendag 2020 op sociale media met #DichterBijMij. De driekoppige jury – bestaande uit Dean, Carmien en Maud – kiezen de mooiste drie creaties eruit en die worden beloond met een boekenpakket van die drie geschenkauteurs.

Zoek je nog inspiratie? Zoek op Facebook en Instagram  #DichterBijLanoye om de resultaten van Poëzieweek 2019 te bekijken!

Overtuigd? Schrijf je leerlingen dan nu in voor #DichterBijMij en maak er een fantastische Poëzieweek 2020 van!

Vragen? educatief@poeziecentrum.be