VUmc Poëzieprijs 2017

Redactienieuws

VUmc is in 2014 gestart met een jaarlijkse poëzieprijs rond het thema ziekte en gezondheid: de VUmc-poëzieprijs. Ook in 2017 wordt deze prijs weer uitgereikt.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De beste gedichten worden beloond met geldprijzen en met opname in een boek dat in oktober 2017 zal verschijnen. De winnaar wordt beloond met € 1000,-, de tweede plaats met € 500,- en de derde plaats met € 250,-. Iedereen mag een ongelimiteerd aantal gedichten inzenden.

Jury

De jury, onder leiding van de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts, bestaat verder uit:
-Mark Boog, dichter en schrijver
-Mark Kramer, hoogleraar Interne Geneeskunde VUMC
-John Jansen van Galen, journalist
-Elke Brems, docente Nederlandse literatuur, KU Leuven

Thema

Het thema van het jaar 2017 is ‘Angst’. Aan de deelnemers wordt gevraagd vóór 15 april 2017 hun inzending, met naam en adresgegevens, te sturen naar: info@literatuurengeneeskunde.nl.

Uitreiking

De bekendmaking van de prijswinnaars van de VUmc-poëzieprijs zal plaatsvinden op 4 oktober 2017,  tijdens het symposium Literatuur en Geneeskunde.

De VUmc-poëzieprijs maakt deel uit van de in VUmc al vele jaren bestaande traditie om aandacht te besteden aan de relatie tussen literatuur en geneeskunde. Reflectie op het handelen van artsen en verpleegkundigen is hierbij het achterliggende doel.

Voor uitgebreidere informatie over de prijsvraag en overige activiteiten op het gebied van literatuur en geneeskunde, raadpleeg www.literatuurengeneeskunde.nl.