Turing Gedichtenwedstrijd

De grootste geldprijs voor één gedicht

 

Turing Gedichtenwedstrijd

Als afsluiting van de Poëzieweek wordt de winnaar bekendgemaakt van de Turing Gedichtenwedstrijd. Iedereen kon zijn/haar gedichten insturen en kans maken op € 10.000,-, de grootste geldprijs ter wereld voor één gedicht. Voor deze 9e editie van de wedstrijd zijn in totaal 8.306 gedichten ingestuurd door dichters uit Nederland en Vlaanderen.

De winnaars worden op 31 januari as. bekendgemaakt in De Rode Hoed te Amsterdam, tijdens de live-uitzending van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

www.turinggedichtenwedstrijd.nl >

Over de wedstrijd

De Turing Gedichtenwedstrijd is de jaarlijks terugkerende wedstrijd voor het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar, die openstaat voor zowel professionele dichters als amateurdichters.

Uniek aan deze wedstrijd is dat deelname en jurering volledig anoniem zijn. Reputaties spelen bij de beoordeling dus geen rol. Ook de prijzenpot van de wedstrijd is flink. De winnaar ontvangt maar liefst 10.000 euro, een ongekend bedrag voor poëzie. En dat is zeker niet de enige prijs: de winnaar maakt ook kans op publicaties, optredens en een nieuw publiek.

De Turing Gedichtenwedstrijd wordt sinds 2009 jaarlijks georganiseerd door de Turing Foundation en de Poëzieclub. Het doel van de wedstrijd en een van de doelen van de Turing Foundation is om meer mensen in Nederland en België te inspireren en te enthousiasmeren voor poëzie. En met succes: sinds het begin van de wedstrijd in 2009 hebben ruim 10.000 dichters al meer dan 60.000 gedichten ingezonden.


www.turinggedichtenwedstrijd.nl