Finale NK Poetry Slam

Wie is de sterkste dichter in de ring?

 

NK Poetry Slam

Het Literatuurhuis presenteert op 2 februari de Battle for Slampion 2019, de eindstrijd van de beste podiumdichters in de Pandora van TivoliVredenburg in Utrecht. De jury (met Geschenkdichter Tom Lanoye) én het publiek bepalen wie de mooiste metaforen en de vlammendste voordracht heeft.

  • Zaterdag 2 februari 2019
  • Pandora in TivoliVredenburg, Utrecht

poetryslam.nl >

 


Bekijk de aftermovie van 2018

Ozan Aydogan won op vrijdagavond 26 januari 2018 het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2018. In een afgeladen Cloud Nine in TivoliVredenburg wist Ozan de zeven andere finalisten achter zich te laten. Lees het hele bericht >

 


Over de Poetry Slam

Als tegenhanger van saaie poëzievoordrachten ontstond in de jaren ’70 in Amerika het idee van de eerste poetry slam als een bokswedstrijd voor dichters. Iedere editie worden weer rake klappen uitgedeeld tijdens de poetry slam finale: zonder twijfel de spannendste taalstrijd van het jaar. Wie stoot er door naar de finale battle? Het publiek bepaalt.

De jury, bestaande uit drie bekende schrijvers, is genadeloos en beoordeelt zowel de tekst als de voordracht van de deelnemers. Maar uiteindelijk is de stem van het publiek doorslaggevend: de dichter die het meeste applaus ontvangt, gaat naar huis met de titel Slampion 2019, 1000 euro en de Gouden Vink wisseltrofee.

 


poetryslam.nl >