Poëtische virtual reality-experience in Literatuurmuseum

Redactienieuws

Het Literatuurmuseum viert de Poëzieweek met de opening van Als we in woorden voelen. Vanaf 29 januari kan men in het museum een gedicht ervaren in 360 graden, poëzie beleven met alle zintuigen. De installatie Als we in woorden voelen van dichter en componist Micha Hamel en kunstenaar Demian Albers is een poëtische virtual reality-experience.

Stap in de tentoonstellingsruimte en neem plaats. De Oculus Rift – een virtual reality bril – dompelt je onder in de virtuele wereld. Even ben je alleen nog maar ogen en geest, terwijl je lichaam achterblijft in de analoge wereld. Gedurende een paar minuten ervaar je in woord, beeld en muziek het gedicht Zonder Handen van Micha Hamel, geschreven voor én over de virtuele wereld. Het is een 3D-verhaal over het loslaten van lichaam en geest, over de betekenis van denken en voelen.

Als we in woorden voelen is behalve een poëtische beleving, ook een experiment dat het medium virtual reality verkent, onderzoekt en bevraagt. Vernieuwend, prikkelend en speels. De installatie van Hamel en Albers is gerealiseerd in samenwerking met het project Literatuur op het scherm van het Letterenfonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.