Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

18/02/2021

Winnaars #Dichterbijmij 2021

Winnaars #Dichterbijmij 2021

Het is ondertussen traditie dat leerlingen tijdens de Poëzieweek aan de slag gaan met gedichten uit het poëziegeschenk, onder de noemer #Dichterbijmij. Ook dit jaar schreven leerkrachten hun leerlingen in om de gedichten om te zetten naar een kleine of grote vertaling. Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi bepaalden elk de winnende inzending van hun gedicht, maar dat was nog niet zo makkelijk. Zo zei Rodaan over zijn top 4: “Ik zweer het op God, ik kan niet kiezen tussen die 4. Wat mij betreft zijn ze alle 4 winnaars…” Uiteindelijk heeft hij er toch eentje kunnen kiezen, net zoals Maud!
De twee winnende inzendingen krijgen voor hun klas een boekenpakket van respectievelijk Rodaan en Maud.

De beste bewerking van het gedicht ‘Voor eeuwig verbonden’ van Rodaan Al Galidi is deze video, door Daan en Mats van Don-Bosco Sint-Denijs-Westrem.
Eervolle vermeldingen zijn er voor deze animatie van Rojin Yildiz en @mossinasi, de stop motion video van Axelle en @iisraahh en ten slotte voor dit gerapte gedicht van Inês en Yasmina van klas 3 STW van Sint-Jozefsinstituut Wetteren.

Maud vond het liedje dat Joey en Felicia gemaakt hebben van haar gedicht ‘Ik ben hem, zei het leven’ de verdiende winnaar. Zij zitten in 4WETb op het Onze-Lieve-Vrouweninstituut Pulhof in Berchem. Eervolle vermeldingen bij het gedicht van Maud gaan naar andere leerlingen van het OLV Pulhof in Berchem met een Playmobil-versie van haar gedicht en naar Liene van KOSH-Campus Collegestraat in Herentals die met prachtige pianomuziek het gedicht expressief brengt.

 

We willen jullie allemaal bedanken voor jullie fantastische inzendingen! Wij hebben er alvast van genoten en de dichters ook!