Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

07/10/2020

Poëziegeschenk wordt vormgegeven door Jelle Jespers

cover Poëziegeschenk
(c) Jelle Jespers

Het Poëziegeschenk 2021 wordt vormgegeven door niemand minder dan boekdesigner Jelle Jespers.

Het werk van Jelle Jespers balanceert tussen kunst en design. Over de jaren heen heeft hij samengewerkt met heel wat ander kunstenaars, mode-ontwerpers, … Ook als vormgever van poëzie-publicaties heeft hij al meer dan zijn sporen verdiend. Hij is zowat de huis-ontwerper van alle Antwerpse stadsdichters. Wie herinnert zich niet de reusachtige spandoeken aan de Boerentoren en aan de kathedraal in Antwerpen? Of recenter de mooie Vrijbrief van stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen, de prachtige projecten die Maud Vanhauwaert als stadsdichter van Antwerpen realiseerde en die resulteerden in een zeer fraai vormgegeven boek, vormgegeven door … Jelle Jespers.

Kortom, we zijn trots dat Jelle Jespers ook zijn schouders onder ons Poëziegeschenk wil zetten. In zijn ontwerp combineert hij een boodschap van verbondenheid en van hoop … SAMEN dus.

Ben je boekhandelaar en wil je het Poëziegeschenk aanbieden in je boekhandel? Hier vind je alle nodige informatie.

Nieuwsgierig bij welke boekhandels je het geschenk zal kunnen kopen, tijdens de Poëzieweek? Hier vind je binnenkort een lijst van de deelnemende boekhandels in Vlaanderen en Nederland.