Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

24/01/2021

Poetry on Impact. Dichters laten je alle hoeken van je eigen kamer zien

(c) Poetry International

Dagelijks live via zoom met Ellen Deckwitz, Tsead Bruinja, Alfred Schaffer, Maud Vanhauwaert, Rodaan al Galidi, Paul Demets en Nyk de Vries.

Tijdens de Poëzieweek brengt Poetry International elke dag aansluitend op het achtuurjournaal Poetry On Impact, een online flits poëzie over zaken die er naast het hete nieuws zeker óók toe doen. In een serie van zeven lezingen brengen we zeven hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters van haar of zijn huiskamer in die van jou. Zorg voor koffie of wat sterkers, beluister hun gedichten en kom dan maar op met je vragen tijdens de Q&A!

Via Poetry on Impact maak je kennis met dichters die veelal als streek- of stadsdichter of Dichter des Vaderlands bovenop de actualiteit zitten, en wier werk mede daardoor een duidelijk antwoord kan zijn op de vraag wat de rol van dichters en hun poëzie zoal is.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een spraakmakende dichter. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun Poetry International en koop je ticket voor € 5,- per aflevering.