Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

01/02/2021

Ontmoet Dichters Online: 4 februari 2021

Ontmoet dichters online 4.02.21

Welkom bij Ontmoet Schrijvers Online én Ontmoet Dichters Online! Een initiatief van bibliotheken en Probiblio waarbij bibliotheken online bekende schrijvers en dichters ontvangen.

Ontmoet Dichters Online: 4 februari, live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam

Als afsluiting van de Poëzieweek 2021 (28 januari tot en met 3 februari) organiseert Probiblio in samenwerking met bibliotheken op donderdagavond 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur de poëzieavond Ontmoet Dichters Online. Het wordt een avond met voordrachten, interviews en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Programma 

De presentatie van de avond is in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee.

Je kunt kijken en luisteren naar: Tsead BruinjaIduna PaalmanMaureen Ghazal en Daniëlle Zawadi.

Aanmelden

Je kunt je via deze link aanmelden voor de webinar. Na aanmelding ontvang je een link die je toegang geeft tot de webinar.

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

Voor bibliotheken

Deze mini-toolkit helpt je bibliotheek bij de lokale communicatie. In dit plan staan communicatieadviezen en een mogelijke planning van de aanbevolen marketing-uitingen. Je vindt hierin ook al het beeldmateriaal, waaronder een flyer per schrijver, het programma en afbeeldingen per online kanaal.

Download de toolkit als zip-file >>

Over Ontmoet Schrijvers Online

Vanwege de coronamaatregelen konden schrijvers niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Voor de bibliotheken een mooie gelegenheid om schrijvers én boeken in het zonnetje te zetten en hun leden ondanks de blijvende coronamaatregelen te betrekken bij hun bibliotheek.

Samen met verschillende bibliotheken maakte Probiblio vanaf begin mei 2020 in 2 rondes een serie online interviews met schrijvers, Ontmoet Schrijvers Online, dat we het lezerspubliek van de bibliotheken wilden aanbieden in de vorm van een webinar via het systeem van de KB; GoToWebinars. Een lokale interviewer nam het interview af en publiek kon aan het eind via de chatfunctie vragen stellen.

De deelnemende bibliotheken waren Bibliotheek Amstelland, De Boekenberg, Bibliotheek Oostland, Bibliotheek IJmond-Noord, Theek5, Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Bibliotheek Katwijk, Bibliotheek Aan den IJssel en Bibliotheek Aanzet.

De schrijvers die te gast waren, zijn:

Op ons YouTube-kanaal kun je de meeste interviews terugkijken >>

Meer informatie

Wil je meer informatie over Ontmoet Schrijvers Online, neem dan contact op met Alek Dabrowski.

Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van De Lonkende Leestafel, het project van Probiblio dat mensen met dezelfde interesses samenbrengt én lezen stimuleert.