Halve finalisten NK Poetry Slam 2017 bekend

Redactienieuws

Halve Finale 15e NK Poetry Slam | wo 11 jan | De Bastaard & Hofman Café, Utrecht

Over precies vier weken, op woensdag 11 januari, strijden de beste poetry slammers van Nederland om een plekje in de finale van het NK Poetry Slam 2017. In verschillende rondes nemen de regionale slamkampioenen het tegen elkaar op en worden ze beoordeeld door de jury en het publiek op hun teksten én hun voordracht. Acht van de deelnemers gaan door naar de finale op vrijdag 27 januari in TivoliVredenburg Utrecht.
Loting bepaalde de volgende verdeling over de twee locaties:

Hofman Café
Rik Sprenkels, Umeu Bartelds, Chelsea Oost, Samira van der Loo, Anne-Fleur van der Heiden, Gijs ter Haar, Ditmar Bakker en Else Kemps.
Juryleden: Maarten van der Graaff, Dean Bowen en Lotte Dodion

De Bastaard
Els Dejonghe, Tijdelijke Toon, Jan-Willem Poelma, Mischa van Huijstee, Fred de Vries, Erika de Stercke, Martje Wijers en Merlijn Huntjens.
Juryleden: Krijn Peter Hesselink, Marco Martens en Maartje Smits


Kweekvijver podiumdichters

Ieder jaar weer doen honderden podiumdichters mee aan de regionale voorrondes. Van Heerlen tot Leeuwarden en van Groningen tot Boxtel vinden poetry slams plaats en jaarlijks komen er steeds weer nieuwe slampodia bij. Iedere poetry slam vaardigt één of twee halve finalisten af naar de landelijke eindstrijd. Naast de slamveteranen bemachtigen altijd ook veel nieuwe namen een plek op het NK Poetry Slam. Dit jaar maken van de zestien halve finalisten maar liefst tien hun NK-debuut. De regionale poetry slams vormen zo een belangrijke kweekvijver voor poëzietalent dat via het NK Poetry Slam meteen een landelijk podium krijgt.
Zie hier voor een overzicht van alle regionale poetry slams >


Halve Finale NK Poetry Slam 2016

Woensdag 11 januari
20.00 uur
Theatercafé De Bastaard & Hofman Café, Utrecht
Gratis toegang
www.nkpoetryslam.nl


Het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam is een productie van Het Literatuurhuis en de finale op 27 januari is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (26 jan – 1 feb 2017).