Else Kemps wint NK Poetry Slam 2017

Redactienieuws

Else Kemps heeft vrijdagavond 27 januari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2017 gewonnen. In een afgeladen Cloud Nine Zaal (TivoliVredenburg) wist Else de andere zeven deelnemers achter zich te laten. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de vijftiende maal gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek.

Bloedstollende finalebattle
De jury, die dit jaar bestond uit dichter/performer Dennis Gaens, schrijver/theatermaker Marjolijn van Heemstra en dichter Alexis de Roode prees unaniem rasperformer Gijs ter Haar. In de finalebattle heeft het publiek uiteindelijk de beslissende stem en verkoos de sterke teksten van Else Kemps. Zij is daarmee de winnaar van de 15e editie van het NK Poetry Slam.

Dennis Gaens: ‘Dit was een van de tofste battles die ik ooit heb gezien. Het was net een voetbalwedstrijd. Gijs was hierin de offensieve speler; Else scoorde mooie doelpunten.’ en Alexis de Roode: ‘Gijs heeft de stilte laten klinken.’ Vorig jaar was Else al een ijzersterke tweede op het NK en winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd 2016. Dit jaar wint ze het NK en vertegenwoordigt ze dus Nederland op het EK Poetry Slam in Ierland en het WK in Parijs.

(foto: Arjen Hooij)