Deadline Turing Gedichtenwedstrijd

adminnieuws

Wie schrijft het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar? Komende weken zullen duizenden dichters uit Nederland en Vlaanderen weer een gooi doen naar de hoofdprijs van € 10.000. Alle gedichten worden anoniem beoordeeld, zodat iedere inzending een eerlijke kans maakt om te winnen.

JURYLEDEN 7E EDITIE VAN DE TURING GEDICHTENWEDSTRIJD:
Anne Vegter – Dichter des Vaderlands
Maartje Wortel – Schrijfster
John Jansen van Galen – Medewerker Met Het Oog op Morgen
Stijn Vranken – Dichter en performer
Françoise Geelen – Medeoprichtster Turing Foundation

WAAROM?
Het winnen van de grootste geldprijs ter wereld voor één gedicht is al bijzonder. Maar er is meer. Wie zich weet te onderscheiden tussen de tienduizend inzendingen per jaar maakt ook kans op publicaties, optredens en een nieuw publiek.

HOE?
Hoe kun je uit 10.000 inzendingen een Top 100 en uiteindelijk een Top 3 samenstellen? De eerste selectie wordt verricht door medewerkers van de poëzietijdschriften Awater (De Poëzieclub) en de Poëziekrant (Poëziecentrum). In de eerste ronde selecteren zij de Top 1000, in de tweede ronde de Top 100. Vervolgens kiest de hoofdjury de 3 winnende gedichten. De 100 beste gedichten worden gebundeld door Uitgeverij Van Gennep. Een selectie van de Top 100 wordt in een serie radio-uitzendingen van Met het Oog op Morgen
voorgedragen in de weken voor de prijsuitreiking.

WANNEER?
De winnaars worden tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekendgemaakt op woensdag 3 februari 2016 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

WIE?
De Turing Gedichtenwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Turing Foundation in samenwerking met de Poëzieclub en Poëziecentrum Gent.

Meer informatie over de Turing Gedichtenwedstrijd is te vinden opwww.turinggedichtenwedstrijd.nl.