Boodschap voor de toekomst. Vereeuwig je gedicht op de muren van het kasteel d’Ursel

Redactienieuws

Voor het project Schrijf en blijf. Voor altijd in het kasteel schreven de Belgische Dichter des Vaderlands Laurence Vielle en de Belgische Jonge Dichters des Vaderlands Jens Meijen (Nederlandstalig) en Antoine Vermeersch (Franstalig) samen met andere dichters en schrijflustigen een boodschap voor de toekomst. De bekende kalligraaf/kunstenaar Brody Neuenschwander schrijft alle teksten op de muren van Kasteel d’Ursel die enkel tijdens het openingsweekend, vrijdag 10 maart tot zondag 12 maart 2017, te bekijken zijn. Hierna verdwijnen ze achter het gerestaureerde behang.

Gedicht des Vaderlands

Het nieuwe Gedicht des Vaderlands ‘Message à l’avenir’ / ‘Bericht voor de toekomst’ / ‘Bericht für die Zukunft’ en de nieuwe gedichten van de Jonge Dichters des Vaderlands, ‘Boodschap aan de toekomst’ van Jens Meijen en ‘un message à l’avenir’ van Antoine Vermeersch, zullen ook te lezen zijn op de Dichter des Vaderlands-website.

Met dit gedicht als nieuwjaarswens sluit de Dichter des Vaderlands 2016 af, en kijkt zij samen met de partners van het project uit naar een poëtisch 2017.

Boodschap voor de toekomst

Verschillende schrijvers en dichters laten hun ‘Boodschap voor de toekomst’ achter achter het behang van het Kasteel d’Ursel. Ook jij kan een tekst, wens, verlangen voor de toekomst achterlaten op de muren van het kasteel, of schenk je graag een stukje muur aan een vriend of geliefde? Ook dat kan.

Volg het project op de Facebookpagina van Kasteel d’Ursel.

Lees hier het volledige verhaal achter Schrijf en blijf >