Boek een dichter

Redactienieuws

In 2017 is de hele maand januari het podium aan de dichters. In samenwerking met Stichting Schrijvers School Samenleving (SSS) organiseert het Nederlands Letterenfonds de actie Boek een Dichter. Het doel hiervan is een breed publiek kennis te laten maken met poëzie. De actie biedt boekhandelaren, bibliothecarissen en docenten in Nederland de mogelijkheid een dichter te boeken tegen het speciale Poëzieweektarief.

Gezien het grote succes van het Boek een Dichter-programma in 2016 – met 113 optredens bijna een verdubbeling in vergelijking met 2013 – heeft het Letterenfonds besloten het budget voor de actie eenmalig te verhogen. Dichters kunnen uitgenodigd worden tegen het speciale Poëzieweektarief. Dit geldt voor voordrachten die plaatsvinden van 1 januari tot en met 1 februari 2017.

Boekhandels, bibliotheken en scholen uit Nederland die gebruik willen maken van de Boek een Dichter-actie, kunnen contact opnemen met SSS. Dit kan per mail via: info@sss.nl of telefonisch op 020 623 49 23. SSS adviseert u graag bij het kiezen van een dichter voor uw school, bibliotheek of boekhandel. Van debutanten tot gevestigde dichters en poetry slammers.