Boek een Dichter-actie leidt tot recordaantal optredens

Redactienieuws

De vierde editie van de ‘Boek een dichter’-actie heeft geleid tot een recordaantal optredens. Van 1 januari tot 1 februari, in de aanloop naar en tijdens de Poëzieweek, vond er een recordaantal optredens van dichters plaats. Doel van de actie is een breed publiek kennis te laten maken met poëzie en de belangstelling voor het genre te vergroten.

In totaal werden in Nederland 133 optredens geboekt van 54 verschillende dichters, onder wie Toon Tellegen, Hannah van Binsbergen, Maarten van der Graaff, Ingmar Heytze en Mustafa Stitou. Optredens vonden plaats in bibliotheken, scholen, boekhandels, musea en op literaire podia.

Schoolbezoeken enorm toegenomen

Opvallend was de grote deelname van scholen, met name het voortgezet onderwijs: het aantal optredens steeg met 43% van 28 schoolbezoeken in 2016 naar 40 in 2017. In 2014 waren dit nog maar acht schoolbezoeken.

‘Boek een dichter’ blijkt poëzie voor een breed publiek toegankelijk te maken, met name onder jongeren. In 2014, 2015 en 2016 maakte de actie 72, 96 en 113 optredens mogelijk.

Deze actie is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en Stichting Schrijvers School Samenleving (SSS).

Foto’s

Bekijk hier het fotoalbum op Facebook van de vierde editie van ‘Boek een dichter’.