Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Zeep waarmee poëzie niet om zeep gaat

Wanneer?

28 januari–28 februari 2021

Wat?

Zeep waarmee poëzie niet om zeep gaat

Terwijl we sinds de pandemie meer dan ooit onze handen wassen met zeep, gaan onze schone kunsten letterlijk om zeep. Podia zijn dicht en theaters gesloten. #hetgaatnietomzeep brengt daarom samen met Werfzeep bij de start van de Poëzieweek een zeep op de markt waarmee je je handen wast en direct de dichtkunst steunt. Schone kunsten, via schone handen.

De dichters Rodaan al Galidi, Maud Vanhauwaert en Dorien Dijkhuis hebben een 20-seconden gedicht gemaakt. Twintig seconden is namelijk exact de tijd die staat voor goed handen wassen. Door tijdens het handen wassen poëzie te lezen of voor te dragen, wordt handen wassen inspirerend en krijgen dichters weer een podium en een publiek.

De poëzie van de dichters staat op een wikkel Wonderschoon!, een zeep die is gemaakt door Werfzeep uit Utrecht. Een ideale zeep als drager voor schone kunst, want de zeepziederij maakt ‘schone’ zeep van natuurlijke, biologische ingrediënten die de huid niet uitdrogen, hoe vaak je je handen ook wast.
De zeep met poëzie komt uit in een gelimiteerde oplage. Na deze oplage inviteert #hetgaatnietomzeep een nieuwe dichter voor de wikkel. Zo wast letterlijk de ene hand de ander.
Wonderschoon!, zeep met poëzie, is te koop vanaf 28 januari 2021 via werfzeep.nl

Waar?

website
Westerkade 30
3511 HC UTRECHT
Nederland

Prijs

€7,95

Meer info

Organisatie: #hetgaatnietomzeep

werfzeep.nl/nl/wonderschoon
jose@hetgaatnietomzeep.nl