Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Woordstorm Livestream Poëziefestival

Wanneer?

vrijdag 29 januari 2021, 20:00–21:15

Wat?

Het Woordstorm poëziefestival is een heerlijk artistiek feest met zowel grote literaire namen als nog minder bekend maar veelbelovend talent. CC De Factorij gaat in deze coronatijden voor een digitale versie die minstens even bruisend wordt als voorgaande edities. Geniet van een literaire avond vanuit je luie zetel via de Woordstorm livestream.

20:00 – WOORDSTORM LIVESTREAM
Line up: Hind Eljadid, FULCO, Manu Moreau en de studenten van de Academie Woord van Zaventem.

Hind Eljadid (°1993), woordkunstenaar uit Antwerpen en oprichter van ZonderWolk, is curator van Woordstorm ’21. Als gastvrouw gidst ze je doorheen de hele avond. Haar werk wordt gekenmerkt door maatschappijkritiek en bewustwording. Als kunstenaar vindt ze het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken. Het is haar missie om sociale problematieken in beeld te brengen en stemmen van mensen in maatschappelijk precaire posities te laten horen. Eljadid won de Van Dale SPOKEN award (2017) voor haar performatieve dichtkunst. Voor haar sociaal-artistieke initiatieven won ze de Bill Award Ultima (2018) en de Emancipatieprijs voor Cultuur (2019). Onlangs was ze te gast in De Toots Sessies op Canvas samen met haar zus en beeldend kunstenaar Fatima-Zahra Eljadid.

Haar literaire debuut Kruimeldief verschijnt in januari 2021 bij EPO. Tijdens Woordstorm zal Hind voordragen uit dit kersverse album.

FULCO kent u van zijn titelloze debuutplaat met singles zoals Grensdorp en de SMS’ende Mens. En als pilaar bij BeraadGeslagen, De Beren Gieren en STADT.
De Gentse Nederbelg bezingt als FULCO de alledaagse waanzin. Denk aan kleurrijke synths en lekkere drummetjes. Veel melodie en zelfs post-punk. Met voorbeelden als Connan Mockasin, Alabama Shakes, Sly & The Family Stone, en Mac DeMarco. Licht geniaal en absurdistisch. Is het een compilatie, een rariteitenkabinet of een volstrekt legale bootleg?

Manu Moreau wordt door vrienden omschreven als ‘sociaal, behulpzaam, een tikkeltje getikt’. Door de lokale ordediensten dan eerder als ‘jongeman van het zuiderse type, met tengere lichaamsbouw, mogelijk gewapend’. Gevaarlijk is hij echter alleen voor de lachspieren, want hij is gewapend met een scherpe tong en zin voor woordspelingen.

Ook de studenten (jongeren en volwassenen) van de Academie Woord van Zaventem geven het beste van zichzelf in deze online editie van Woordstorm 2021.

Tickets vanaf 7 januari: https://www.ccdefactorij.be/nl/programma/woordstorm-livestream/5017/

CURATOR HIND ELJADID
EEN ORGANISATIE VAN CC DE FACTORIJ
IN SAMENWERKING MET BIB DE FACTORIJ & KUNSTACADEMIE ZAVENTEM

Waar?

Cultuurcentrum De Factorij
Online
Online Online
België

Meer info

Organisatie: CC De Factorij

ccdefactorij.be/nl/programma/woordstorm-livestream/5017