Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

Serie dichtleggers met kantelpoëie

Wanneer?

27 januari–02 februari 2022

Wat?

Voor de Poëzieweek, die op 27 januari begint, heeft de Haarlemse Dichtlijn weer uitgepakt. Na het inpakpapier met dichtregels als straatnamen op de plattegrond van Haarlem dat vorig jaar furore maakte, is er nu: een serie dichtleggers met kantelpoëzie. Je krijgt de dichtleggers gratis bij de betere boekhandel als je er iets koopt tijdens de Poëzieweek.

Maar wat is het nu precies? Uit de festivalbundels van de voorbije jaren, zocht de Haarlemse Dichtlijn de mooiste citaten. Daarna zijn de dichtregels gekoppeld in tweetallen en op boekenleggers afgedrukt, één op de ene zijde en één op de keerzijde. Zo is er kantelpoëzie gemaakt waarbij de ene regel op de andere inwerkt, telkens als je de dichtlegger omdraait. Het is een kleurrijke serie met een dozijn kantelgedichten geworden, bij het thema van de Poëzieweek: natuur.

Zo is een dichtregel van Peer van den Hoven gekoppeld aan poëzie van Sholeh Rezazadeh. En dicht Paul Roelofsen: “Laat de taal dan overstromen / de zon wegdrijven”. “Ga op een tak zitten in een hoge boom / en kijk rustig om je heen” antwoordt Simone de Maat op de keerzijde.

Er zijn meer poëzie-activiteiten tijdens de Poëzieweek, maar nog steeds ingeperkt door corona. Poëzie van de Haarlemse Dichtlijn hoef je via deze serie boekenleggers niet te missen. Spaar de hele serie!

Waar?

Boekhandel Blokker
Binnenweg 138
2101 JP Heemstede
Nederland

Meer info

Organisatie: stichting Haarlemse Dichtlijn

haarlemsedichtlijn.nl
info@haarlemsedichtlijn.nl