Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Poetry on Impact: Nyk de Vries

Wanneer?

dinsdag 02 februari 2021, 20:30–21:00

Wat?

Tijdens de Poëzieweek laten dichters je alle hoeken van je eigen kamer zien. Dagelijks streamt Poetry International die week aansluitend op het achtuurjournaal ‘Poetry on Impact’, een online flits poëzie over zaken die er naast het hete nieuws zeker óók toe doen. In een serie van zeven lezingen brengen we zeven hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters van haar of zijn huiskamer in die van jou. Zet koffie of iets sterkers klaar, beluister hun gedichten en kom maar op met je vragen tijdens de Q&A! In een half uur tijd maak je gedurende de week kennis met afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poëziegeschenkauteurs Maud Vanhauwaert en Rodaan al Galidi, Plattelandsdichter Paul Demets, PC Hooftprijswinnaar Alfred Schaffer, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en dichter en de ultieme ‘gids in poëzieland’ Ellen Deckwitz.

NYK DE VRIES, Dichter fan Fryslân,
Dinsdag 2 februari, 20:30 – 21:00 uur, live via zoom

Dichter fan Fryslân Nyk de Vries is dichter, schrijver en muzikant en staat bekend om zijn karakteristieke, indringende voordracht. Hij schrijft prozagedichten, korte verhalende poëzie vol verwondering en melancholie. Met een enkel detail maakt hij je deelgenoot van een uitzonderlijke belevenis, ergens op deze aarde. Als Dichter fan Fryslân reageert hij met poëzie op de Friese actualiteit. Daarom is poëzie zo mooi: ‘Omdat het gaat over jezelf, over mensen in dezelfde steden en dorpen, met dezelfde vragen en verlangens.’ De titels van zijn bundels vormen een gedicht op zich: ‘De dingen gebeuren omdat ze rijmen’, ‘Per ongeluk reed ik naar het zuiden’ en ‘Motorman’. In 2015 verscheen zijn roman ‘Renger’, dat hij ook als hoorspel uitbracht.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een spraakmakende dichter. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun ons en koop je ticket voor € 5,- per aflevering.

Waar?

online
Westersingel, 16
3014 GN Rotterdam
Nederland

Prijs

€5,-

Meer info

Organisatie: Poetry International

poetry.nl
coerwinkel@poetry.nl