Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Poetry on Impact: Maud Vanhauwaert & Rodaan Al Galidi

Wanneer?

vrijdag 29 januari 2021, 20:30–21:15

Wat?

Tijdens de Poëzieweek laten dichters je alle hoeken van je eigen kamer zien. Dagelijks streamt Poetry International aansluitend op het achtuurjournaal ‘Poetry on Impact’, een online flits poëzie over zaken die er naast het hete nieuws zeker óók toe doen. Kort en hevig, in een serie van zeven lezingen brengen we zeven hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters van haar of zijn huiskamer in die van jou. Zet koffie of iets sterkers klaar, beluister hun gedichten en kom dan maar op met je vragen tijdens de Q&A! In steeds een half uur tijd ontmoet je afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poëziegeschenkauteurs Maud Vanhauwaert en Rodaan al Galidi, Plattelandsdichter Paul Demets, PC Hooftprijswinnaar Alfred Schaffer, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en Ellen Deckwitz als ultieme ‘gids in poëzieland’.

VANDAAG 29 JANUARI: Geschenkauteurs Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi, 20:30 – 21:15 uur, live via zoom – tickets € 5,- via poetry.nl

Maud Vanhauwaert en Rodaan al Galidi schreven samen het poëziegeschenk 2021, ‘Samen Al t’Hope’, dat tijdens de Poëzieweek verschijnt. Maud zwaaide nog maar pas af als Stadsdichter van Antwerpen waar ze twee jaar de stad doorkruiste op zoek naar nieuwe verhalen en poëzie die ze als installatie of performance presenteerde. Het is haar specialiteit om met speelse, theatrale ingrepen poëzie los te weken van het papier: ‘poëzie als shortcut om tot een wezenlijke ontmoeting te komen’. Rodaan al Galidi werd al eens de ‘Asielzoeker des Vaderlands’ genoemd. Als Irakees vluchteling kwam hij in 1998 naar Nederland. In minder dan geen tijd beheerste hij de taal op literaire niveau. De verwondering van een vreemdeling die zich langzaam een nieuw land en een nieuwe cultuur eigen maakt is een vaste waarde in zijn werk gebleven. In de roman ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ beschrijft hij zijn jarenlang durende asielprocedure waarin hij Nederland en Nederlanders een confronterende spiegel voorhoudt. Zijn bundels ‘De herfst van Zorro’ en ‘Koelkastlicht’ werden genomineerd voor de VSB Poëzieprijs, de belangrijkste prijs voor een Nederlandstalige poëziebundel.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een spraakmakende dichter. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun ons en koop je ticket voor € 5,- per aflevering.

Waar?

online
Westersingel, 16
3014 GN Rotterdam
Nederland

Prijs

€5,-

Meer info

Organisatie: Poetry International

poetry.nl
coerwinkel@poetry.nl