Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Poetry on Impact / Ellen Deckwitz

Wanneer?

woensdag 03 februari 2021, 20:30–21:00

Wat?

Tijdens de Poëzieweek laten dichters je alle hoeken van je eigen kamer zien. Dagelijks streamt Poetry International die week aansluitend op het achtuurjournaal ‘Poetry on Impact’, een online flits poëzie over zaken die er naast het hete nieuws zeker óók toe doen. In een serie van zeven lezingen brengen we zeven hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters van haar of zijn huiskamer in die van jou. Zet koffie of iets sterkers klaar, beluister hun gedichten en kom maar op met je vragen tijdens de Q&A! In een half uur tijd maak je gedurende de week kennis met afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poëziegeschenkauteurs Maud Vanhauwaert en Rodaan al Galidi, Plattelandsdichter Paul Demets, PC Hooftprijswinnaar Alfred Schaffer, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en dichter en de ultieme ‘gids in poëzieland’ Ellen Deckwitz.

ELLEN DECKWITZ, poëzieambassadeur en -encyclopedie
Woensdag 3 februari, 20:30 – 21:00 uur, live via zoom

Ellen Deckwitz is al jaren de meest begeesterde ambassadeur voor de poëzie. In haar ‘Olijven moet je leren lezen’ en het onlangs verschenen ‘Dit gaat niet over grasmaaien’ laat ze zien hoe rijk en waardevol de poëzie is en hoe lezers en luisteraars die kunnen betreden en er veel van hun gading kunnen vinden. Met haar columns voor o.a. NRC en De Nieuws BV betoont ze zich ook een zeer aansprekende chroniquer van de alledaagse realiteit en de kwetsbare positie die het individu daarin inneemt. Ze combineert de kracht van de poëzie met betrokkenheid bij de harde werkelijkheid en de last van de geschiedenis. Dat spreekt op overtuigende wijze uit haar laatste bundel ‘Hogere Natuurkunde’ waarin ze de confrontatie aangaat met het levensverhaal van haar grootmoeder, die haar als enige in de familie over haar kampervaringen in Nederlands-Indië vertelde. De bundel laat zien hoe het Indiëverhaal van haar grootmoeder in haar eigen leven doorwerkte. De oorlog woekert onzichtbaar verder en blijft voelbaar in de taal en in het zwijgen tussen de regels.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een spraakmakende dichter. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun ons en koop je ticket voor € 5,- per aflevering.

Waar?

online
Westersingel, 16
3014 GN Rotterdam
Nederland

Prijs

€5,-

Meer info

Organisatie: Poetry International

poetry.nl
coerwinkel@poetry.nl