Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Poetry on Impact / Alfred Schaffer

Wanneer?

maandag 01 februari 2021, 20:30–21:00

Wat?

Tijdens de Poëzieweek laten dichters je alle hoeken van je eigen kamer zien. Dagelijks streamt Poetry International aansluitend op het achtuurjournaal ‘Poetry on Impact’, een online flits poëzie over zaken die er naast het hete nieuws zeker óók toe doen. Kort en hevig, in een serie van zeven lezingen brengen we zeven hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters van haar of zijn huiskamer in die van jou. Zet koffie of iets sterkers klaar, beluister hun gedichten en kom dan maar op met je vragen tijdens de Q&A! In steeds een half uur tijd ontmoet je afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poëziegeschenkauteurs Maud Vanhauwaert en Rodaan al Galidi, Plattelandsdichter Paul Demets, PC Hooftprijswinnaar Alfred Schaffer, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en Ellen Deckwitz als ultieme ‘gids in poëzieland’.

VANDAAG 1 FEBRUARI: Alfred Schaffer, kersvers winnaar P.C. Hooftprijs voor poëzie. 20:30 – 21:15 uur, live via zoom – tickets € 5,- via poetry.nl

Dichter, vertaler, redacteur en docent Alfred Schaffer schrijft al vanaf zijn debuut ‘Zijn opkomst in de voorstad’ meerstemmige poëzie waarin de vraag wat de mens met de wereld aan moet gestaag en vanuit vele invalshoeken, beelden en situaties doorklinkt. Schaffer is een dichter die vragen stelt, in zijn gedichten ook vaak letterlijk. Hij schrijft met een groot taalgevoel en een rijk vocabulaire. In zijn vroege werk lag het accent op de werking van de taal. De Zuid-Afrikaanse werkelijkheid – Schaffer doceert sinds 2011 aan de Universiteit van Stellenbosch – leidde tot een sterker engagement in zijn poëzie. In zijn Albert Verwey lezing uit 2017 en de Hans Groenewegenlezing uit 2019 maakte hij duidelijk dat ‘poëzie doorgaans veel meer kan dan waar ze bij de gemiddelde Nederlander om bekend staat, dat engagement en poëzie heel goed samengaan’. Dit jaar verscheen zijn bundel ‘Wie was ik. Strafregels’, waarin hij via de poëzie zijn eigen positie in de verhoudingen tussen zwart en wit onderzoekt. Voor zijn gehele oeuvre krijgt Alfred Schaffer binnenkort de P.C. Hooftprijs voor poëzie 2021.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een spraakmakende dichter. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun ons en koop je ticket voor € 5,- per aflevering.

Waar?

online
Westersingel, 16
3014 GN Rotterdam
Nederland

Prijs

€5,-

Meer info

Organisatie: Poetry International

poetry.nl
coerwinkel@poetry.nl