Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Online Poëziesymposium Alkmaar Dichtstad

Wanneer?

donderdag 28 januari 2021, 20:00

Wat?

Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. Vanuit Podium Victorie wordt het poëziesymposium ‘Alkmaar Dichtstad’ gepresenteerd.

Alkmaar Dichtstad verwelkomt Erna Winters (Directeur ABC Huis), Margreet Schouwenaar (dichter/kinderboekenschrijver), Victor Schiferli (dichter/poëziespecialist Nederlands letterenfonds), Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word), Joris Brussel (stadsdichter Alkmaar/columnist) en Adriana Ivanova aka Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller).

Presentator Isil Vos gaat met de dichters in gesprek over onder andere de rol van poëzie, het belang van poëzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om poëzie te schrijven.

Tijdens het poëziesymposium wordt het werk van de Alkmaars dichter Tentije als uitgangpunt genomen. Hans Tentije, die in Alkmaar woont, heeft tijdens zijn 45-jarig dichterschap een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van inmiddels achttien bundels. In zijn nieuwste, Nergens anders, is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende thema’s.
Alkmaarse dichters halen inspiratie uit deze thema’s en presenteren hun eigen werk in de vorm van een VOD-Cast: een podcast met ondersteunend videobeeld. De VOD-casts van Rob Komen, Eventjeseefje, Apollonia, Chipus, Gerben Hermanus en Margreet Schouwenaar zijn al online te bekijken via de website van Alkmaar Dichtstad.

Het poëziesymposium wordt afgesloten met een live act van Justin Samgar en Deniz Kavafoglu. Justin draagt het gedicht ‘Het gaat nooit meer over’ van Tentije voor op muziek. Deniz bespeelt de handpan.

Het poëziesymposium wordt op 28 januari om 20.00 uur uitgezonden. Kijken jullie mee?
Ga hiervoor naar www.alkmaardichtstad.nl

De Poëzieweek 2021 vindt plaats van donderdag 28 januari t/m woensdag 3 februari. Het thema van deze negende Poëzieweek is SAMEN.

Waar?

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
1823 CW Alkmaar
Nederland

Prijs

€gratis

Meer info

Organisatie: Alkmaar Dichtstad/Bibliotheek Kennemerwaard

alkmaardichtstad.nl
info@alkmaardichtstad.nl