Naar de inhoud
26.01—01.02.2023

Merel Thijs – Testimonium (locatie CC Palethe)

Wanneer?

09 januari–24 februari 2023

Wat?

Te bezichtigen op de benedenverdieping van CC Palethe tijdens de openingsuren, alsook wanneer er in het weekend of in de avonduren voorstellingen zijn. Indien u buiten de openingsuren een bezoek zou willen brengen, kan u vrijetijd@gemeentepelt.be mailen voor meer informatie.

Extra geopend op:
zondagnamiddag 5 februari van 14u-17u
zondagnamiddag 19 februari van 14u-17u

Daarnaast is er een deel van deze expo te zien in de bibliotheek van Neerpelt volgens de openingsuren aldaar.

—————————————————————–

Merel Thijs – Testimonium
over woorden in beelden en gedachten in kleur

Een schilder die zoekt naar woorden die enkel het beeld begrijpen kan. Het beeld dat thuis komt in de blik van zijn bezoeker. Woord en beeld, ze nodigen uit tot het betreden van een andere wereld, tot het ontmoeten van iets anders in jezelf.
De tentoonstelling Testimonium is een ‘getuigenis’ van een nobele vriendschap tussen penseel, schilder en natuur die zich verbindt tot de poëzie van het leven.

Merel Thijs is beeldend kunstenaar en richt zich voornamelijk op schilderkunst en assemblagekunst. Daarnaast neemt zij graag de pen ter hand voor het schrijven van gedichten en poëtisch-filosofische teksten. Zij heeft een opleiding in de wijsbegeerte genoten (VUB) waarin zij zich verdiepte in de klassieke Chinese schilderkunst om vervolgens zelf in het schildersvak te treden in het atelier van kunstenaar Emiel De Keyser. In deze tentoonstelling zijn ook enkele werken te zien die in samenwerking met Emiel De Keyser tot stand zijn gekomen.

www.merelthijs.be

Waar?

CC Palethe
Jeugdlaan 2
3900 Overpelt (Pelt)
België

Meer info

Organisatie: CC Palethe

palethe.be