Naar de inhoud
26.01—01.02.2023

Merel Thijs – Testimonium (locatie Bibliotheek Neerpelt)

Wanneer?

09 januari–25 februari 2023

Wat?

Te bezichtigen in de bibliotheek van Neerpelt tijdens de openingsuren. Daarnaast is er een deel van deze expo te zien in CC Palethe volgens de openingsuren aldaar.

—————————————————————–

Merel Thijs – Testimonium
over woorden in beelden en gedachten in kleur

Een schilder die zoekt naar woorden die enkel het beeld begrijpen kan. Het beeld dat thuis komt in de blik van zijn bezoeker. Woord en beeld, ze nodigen uit tot het betreden van een andere wereld, tot het ontmoeten van iets anders in jezelf.
De tentoonstelling Testimonium is een ‘getuigenis’ van een nobele vriendschap tussen penseel, schilder en natuur die zich verbindt tot de poëzie van het leven.

Merel Thijs is beeldend kunstenaar en richt zich voornamelijk op schilderkunst en assemblagekunst. Daarnaast neemt zij graag de pen ter hand voor het schrijven van gedichten en poëtisch-filosofische teksten. Zij heeft een opleiding in de wijsbegeerte genoten (VUB) waarin zij zich verdiepte in de klassieke Chinese schilderkunst om vervolgens zelf in het schildersvak te treden in het atelier van kunstenaar Emiel De Keyser. In deze tentoonstelling zijn ook enkele werken te zien die in samenwerking met Emiel De Keyser tot stand zijn gekomen.

www.merelthijs.be

Waar?

Bibliotheek Neerpelt
Norbertinessenlaan 9
3910 Neerpelt (Pelt)
België

Meer info

Organisatie: CC Palethe

palethe.be