Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

Maud Vanhauwaert en Kurt Demey

Wanneer?

donderdag 27 januari 2022, 19:00–20:00

Wat?

Wat als een mentalist en een dichteres de handen in elkaar slaan en als ze samen poëzie schrijven? Poëzie zonder woorden, maar in beelden; met daartussen ongrijpbare magie.

‘Wij zijn mogelijk’ bestaat uit subtiele performances die je bij de keel grijpen. Kurt en Maud balanceren op de dunne grens tussen wat echt kan en wat fysisch (bijna?) onverklaarbaar is. Ze doen je met spanning en verwondering weer even geloven: alles is mogelijk.

Kurt en Maud presenteren hun poëziebundel met woordeloze gedichten in een intieme voorstelling van 70 minuten voor een heel beperkt publiek. Met deze op zijn minst bijzondere en memorabele voostelling doen ze zowel internationale als nationale podia aan.

Maud Vanhauwaert is schrijver en performer. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’, kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor ‘Wij zijn evenwijdig_’ de Hugues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd. In 2018-2019 was ze stadsdichter van Antwerpen.

Kurt Demey is theatermaker, beeldend kunstenaar en mentalist. In zijn werk gebruikt hij technieken vanuit de wereld van illusie en mentalisme als een artistiek palet. Hierbij worden telkens vragen gesteld bij wat we geloven en willen geloven, bij het bestaan van toeval of het gebrek eraan.
Demey blaast je sowieso van je stoel. Zijn voorstellingen toeren met succes internationaal. Hij was de eerste mentalist ooit die op het Festival d’Avignon stond. Ook kreeg hij de titel van Belgisch Kampioen Magie van het BMF (Belgiums Magic Federation).

Met steun van de Vlaamse Overheid en boekenstad Antwerpen

Waar?

Cultuurhuis Merelbeke
Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

Meer info

Organisatie: Cultuurhuis Merelbeke

apps.ticketmatic.com/widgets/cultuurhuis_merelbeke/flow/eventchm?event=226727609219#!/addtickets
info@cultuurhuis.merelbeke.be