Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

Gedichtenwedstrijd Angerlo-Doesburg 2022

Wanneer?

16–30 januari 2022

Wat?

Gedichtenwedstrijd Angerlo-Doesburg 2022

Ook in 2022 zal er weer een Week van de Poëzie georganiseerd worden in Nederland en Vlaanderen, te weten van 27 januari t/m 2 februari 2022. En zoals dat de afgelopen tien jaar gebeurde wordt er ook nu door de protestantse gemeente Angerlo-Doesburg een gedichtenwedstrijd aan gekoppeld.
Het thema van deze Week van de Poëzie luidt dit keer Natuur.
Afgelopen jaren groeide het aantal inzendingen gestaag. De organisatie verheugt op inzendingen uit alle uithoeken van het Nederlandse taalgebied.
We hopen dat het thema Natuur velen inspireert tot het schrijven van een verrassend gedicht, want je kunt er werkelijk alle kanten mee uit. Wij stellen het zeer op prijs als binnen de uitwerking van het thema ook iets verteld wordt over de wereld waarin we leven en hoe wij ons daartoe verhouden.

De winnaars zullen bekend gemaakt worden op zondag 30 januari 2022. Hoe dat plaats gaat vinden hangt van omstandigheden af waarop wij helaas geen invloed hebben, maar wij zullen u er bijtijds van op de hoogte stellen.
Het winnende gedicht zal gedurende driekwart jaar duidelijk zichtbaar bevestigd worden aan de zuidmuur van de Martinikerk in Doesburg.
Ervaring heeft ons geleerd dat er het doek waarop het winnende gedicht wordt afgedrukt niet meer dan twaalf regels kan bevatten. Uw gedicht mag wel langer zijn, maar dan kunt u niet hangen en dus ook niet winnen.

De gedichten moeten vòòr zondag 16 januari 2022 gestuurd worden naar jravensteijn@gmail.com

Waar?

Grote of Martinikerk Doesburg
Kerkstraat 4
6981CM DOESBURG
Nederland

Meer info

Organisatie: PKN Angerlo-Doesburg

jravensteijn@gmail.com