Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

Gedichtenroute Bleiswijk

Wanneer?

15 januari–05 februari 2022

Wat?

Het centrum van Bleiswijk heeft vanaf half januari een (tijdelijke) gedichtenroute. Aan het initiatief doen vijf winkeliers mee. De gedichten gaan over hoe de winkeliers zich thuis voelen in Bleiswijk of Lansingerland, en worden geschreven door een aantal lokale dichters.

Aan het project doen vijf Bleiswijkse winkeliers mee: Wijnhuis Wooning, Van der Linde Lingerie, Renate Bloembindkunst, DA Molenaar en YouAsMe. Lokale dichters gaan in gesprek met de ondernemers. Op basis van dit gesprek schrijven de dichters korte gedichten: die zijn vanaf half januari te zien bij de winkels.

Op 30 januari is in Theater ’t Web een afsluitende ‘muzikale talkshow’ over de gedichtenroute. Dit wordt gepresenteerd door Marco Martens: de Rotterdamse schrijver en spoken word-artiest gaat op het podium in gesprek met de dichters en winkeliers over wonen en ondernemen in Lansingerland. Tussen de gesprekken door treedt Marco Martens op: hij speelt dan onder meer stukken van zijn cd ‘Ieder huis is uit vertrekken gebouwd’.

Waar?

Centrum Bleiswijk
Dorpsstraat 45
2665 BG Bleiswijk
Nederland

Prijs

€gratis

Meer info

Organisatie: Theater \'t Web en Bibliotheek Oostland

bibliotheekoostland.nl/nieuws/020211207176.html
info@theatertweb.nl