Gedichtendag

Dicht mee en verras met poëzie!

 

Logo Gedichtendag

De Poëzieweek gaat op 31 januari 2019 van start met Gedichtendag. Poëzieliefhebbers uit heel Nederland en Vlaanderen passen gedichten toe in het leven van alledag. Voor collega’s of vrienden, on- en offline.

Over Gedichtendag

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.  Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

Voor de enorme hoeveelheid optredens, publicaties, poëzieprijzen, -programma’s en -activiteiten is één dag simpelweg veel te kort!

Bekijk alle activiteiten >

Verspreid poëzie op social media

Breng poëzie in je leven! Laat je inspireren door de foto-gedichten en deel het op social media met #Gedichtendag. Wijs vrienden en contacten op poezieweek.com.

Gedichtendag - Schilder
Net verhuisd? Verf voordat je gaat behangen nog een mooi gedicht op je muur!

Gedichtendag - Moeder

Het gezin verrassen? Laat een mooi gedicht achter op het planbord!

Gedichtendag - Meisje in club

Met je hoofd in de wolken? Laat je liefde spreken in de spiegel!

Gedichtendag - Meisje voor ruit

Koud winterweer buiten? Schrijf op de beslagen ruit een gedicht dat je doet gloeien!

Gedichtendag - Grafitti

Is je leven je canvas? Inspireer anderen met poëzie!

Poëzie voor bedrijven

Wilt u met uw bedrijf uitstralen wat poëzie voor u betekent? Maak dan gebruik van onze unieke service: kantoorpoëzie! Met deze handige tools is het een fluitje van een cent om aan te haken bij de Poëzieweek.

Tips

Er zijn veel instanties die kunnen helpen bij de organisatie van poëzie-activiteiten. Zie onze lijst met handige linkjes en adressen.