Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

Bezorg ons jouw natuurgedicht

Wanneer?

24 november–31 december 2021

Wat?

Ramsey Nasr is het boegbeeld van de Poëzieweek 2022! Het thema van de tiende editie is NATUUR en heeft als motto \\\’Bloesemingen en overvloed\\\’. We(her)ontdekken de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie.

Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Schrijf je lieveheersbeestjeswoorden, slingerplantzinnen of varenverzen? Schrijf je gedichten om dieren te verwarmen in hun winterslaap of laat je woorden graag waaien in de wind?

Bezorg ons jouw gedicht!

De jury selecteert 10 gedichten om te drukken op een postkaart, zo waait jouw gedicht de wijde wereld in… Nog niet overtuigd om deel te nemen? De geselecteerde dichters ontvangen een Berlaarse cadeaubon om te spenderen bij een lokale handelaar.

Reglement poëziewedstrijd

thema \\\’bloesemingen en overvloed\\\’
eigen geschreven gedicht / vers / spreuk
max. 5 regels
indienen voor 31/12/21 via ccstroming@berlare.be

Waar?

CC Stroming Berlare
dorp, 101
9290 Berlare
België

Meer info

Organisatie: CC Stroming

beleefberlare.be/poëzieweek
leen.degreve@berlare.be