Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop poëzie & beeld in Frankrijk

april 7 - april 13

Een week ongestoord, goed verzorgd en onder kundige begeleiding kijken en dichten, spelen met taal en beeld. In Frankrijk, op twee bijzondere locaties.

Dat kan van zondag 7 april – zaterdag 13 april 2019.

De workshop is bedoeld voor wie al eerder gedichten heeft geschreven en graag iets nieuws ontdekt. Voor wie zich al eerder uitdrukte in fotografische beelden en dat wil combineren met tekst. En voor wie nooit eerder durfde dichten of verbeelden, maar graag op ontdekkingsreis gaat.

Onder de enthousiasmerende begeleiding van dichter, schrijver, theatermaker en poëziedocent Ineke Holzhaus bent u een week lang met een kleine groep bezig met poëzie lezen en schrijven, met uw eigen fotografie als inspiratie. Ineke Holzhaus is ervan overtuigd dat in elk mens één of meerdere gedichten verborgen liggen. Zij formuleert schrijfopdrachten en aanwijzingen zo, dat cursisten hun eigen gedicht kunnen ontdekken. Fotografie prikkelt daarbij de verbeelding en kan voor geheel nieuwe invalshoeken van de poëzie zorgen.

Ineke Holzhaus geeft vervolgens iedere ochtend korte schrijfopdrachten aan de hand van een thema dat een relatie heeft met de omgeving. ’s Middags gaat u zelf op pad en werkt de opdrachten uit. De resultaten worden weer besproken.

Halverwege de week wisselen we van locatie. Op de laatste dag zijn er korte individuele sessies waarna iedere ‘dichter in spe’ zijn twee beste gedichten uitwerkt. Die avond presenteert iedereen die gedichten met bijhorende foto’s aan de groep.

Enkele weken later krijgt u van ons als aandenken en ter verdere inspiratie een boekje met al deze gedichten en beelden thuisbezorgd.

Voor meer informatie over docente, verblijf, kosten en andere praktische zaken: zie de websites van Monsieur Deux (www.monsieurdeux.com) en Domaine Le Haut Verger (www.domainelehautverger.com).

U kunt zich opgeven voor de poëzieworkshop door te mailen naar Monsieur Deux: monsieurdeuxinfo@gmail.com

Gegevens

Begin:
april 7
Einde:
april 13
Website:
https://www.monsieurdeux.com/poezieweek/

Locatie

Domaine Le Haut Verger en Monsieur Deux
Gargilesse en Le Grand Plessis - St. Août, Berry Frankrijk + Google Maps
Telefoon:
+ 33 6 31 70 45 36
Website:
www.monsieurdeux.com ; www.domainelehautverger.nl