Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wie wordt (Jeugd-)Dichter van Gavere 2020

november 21 @ 08:00 - december 14 @ 23:30

Gratis

In het kader van de “Poëzieweek 2020” doet de culturele raad, samen met de gemeentelijke diensten cultuur, jeugd en bibliotheek, een oproep om een gedicht te schrijven met als thema “De Toekomst is Nu”.

De toekomst begint nu: is het thema van de Poëzieweek 2020!
Niet alleen met de reuzensprongen van een revolutie, maar ook met de schuchtere pasjes van een peuter die voor het eerst rechtop staat, een kind dat voor het eerst alleen naar school fietst. De eerste kus. De eerste job. Poëzie is er voor elk stap die je zet in een steeds grotere wereld. De dichter begeleidt je met zijn woorden bij elke nieuwe droom.
Alle geselecteerde inzendingen worden tentoongesteld en het gedicht waaraan de hoofdprijs wordt toegekend zal worden gepubliceerd in het gemeentelijk infoblad, de facebookpagina Cultuurdienst Gavere en op de gemeentelijke website. Bovendien zal minstens de markantste regel uit het winnende gedicht vereeuwigd worden op een openbare plaats in onze gemeente.

1. CATEGORIEËN
Er zijn drie leeftijdscategorieën:
 Kinderen: van 9 t.e.m. 11 jaar (geboren tussen 01/01/2008 en 31/12/2010)
Deze categorie staat open voor alle kinderen van die leeftijd die woonachtig zijn en/of naar school gaan in Gavere.

 Jongeren: van 12 t.e.m.15 jaar (geboren tussen 01/01/2004 en 31/12/2007)
Deze categorie staat open voor alle jongeren van deze leeftijd.
Waar men woont, is bij deze categorie van geen belang.

 Jongeren en volwassenen: vanaf 16 jaar (geboren vóór 01/01/2004)
Deze derde categorie staat open voor alle (jong)volwassenen vanaf 16 jaar.
Waar men woont, is bij deze categorie ook van geen belang.

2. THEMA
Het thema van Gedichtendag en Poëzieweek 2020 is “De toekomst is nu”.

3. DEELNAME
Elke deelnemer kan slechts één Nederlandstalig gedicht digitaal inzenden, de lengte is maximaal 1 A4-witblad groot (Arial 11 – regelafstand 1) .
Inzendingen worden als een bijlage in een emailbericht gericht aan het e-mailadres “alex.vertenten@gavere.be”. De naam, initialen of pseudoniem van de dichter mogen niet in het gedicht voorkomen.
Bij de inzending dient vermeld : naam – voornaam – adres – geboortedatum – telefoon en emailadres.

4. UITERSTE INZEND- EN AFGIFTEDATUM
Alle inzendingen dienen op bovenvermeld adres binnen te zijn
vóór 15 december 2019.

5. JURY
De ingezonden gedichten zullen anoniem door de jury worden beoordeeld. De jury selecteert de beste werken en kent de prijzen toe. Gedichten die niet aan het thema beantwoorden worden door de jury uitgesloten.
Plagiaat is niet toegestaan. Indien blijkt dat het gedicht van een deelnemer een reeds bestaande tekst van een derde is, wordt hij/zij uit de uitslag geweerd. Zelfs indien deze vaststelling gebeurt na de uitslag. Indien hem/haar een prijs werd toegekend dient deze terug te worden ingeleverd.
Juryleden, leden van de werkgroep en hun inwonende gezinsleden kunnen niet aan de wedstrijd deelnemen. De uitslag van de jury is niet voor enige betwisting vatbaar.
6. PRIJZEN
Alle geselecteerde inzendingen zullen tentoongesteld worden. Er wordt een prijs toegekend per categorie. De bijdrage van de “Dichter van Gavere 2020” en/of Jeugddichter van Gavere 2020” zal gepubliceerd worden in het gemeentelijk infoblad, facebook en op de website. Bovendien zal minstens de markantste regel uit het gedicht vereeuwigd worden op een openbare plaats in onze gemeente. De organisator heeft het recht om de gedichten te laten voordragen, te publiceren en tentoon te stellen. De laureaten worden in de loop van januari 2020 persoonlijk op de hoogte gebracht.

7. MEDEDELING VAN DE UITSLAG EN DE PRIJSUITREIKING
De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 29 januari 2020 om 19.30u tijdens een opgeluisterde poëzieavond. De locatie wordt later bekend gemaakt.
Door deelname aan de gedichtenwedstrijd verklaart de deelnemer zich akkoord met het reglement.

Gegevens

Begin:
november 21 @ 08:00
Einde:
december 14 @ 23:30
Kosten:
Gratis
Website:
www.gavere.be

Organisator

cultuurplatform Gavere
Telefoon:
032 9 389 29 80
E-mail:
alex.vertenten@gavere.be
Website:
www.gavere.be

Locatie

De Poort Gavere
Markt 1
Gavere, Oost-Vlaanderen 9890 België
+ Google Maps
Telefoon:
0032 9 389 29 80
Website:
www.gavere.be