Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Presentatie Poëziebus 2019

februari 3 @ 14:00 - 17:00

€5

Tijdens deze middag presenteert Poëziebus haar nieuwe lichting voor de tour van 2019. Ook dit jaar zullen twintig podiumdichters uit Nederland en België in de zomer door de lage landen touren. De dichters worden gepresenteerd met filmpjes en live-optredens. Reken op slam, traditionele poëzie, rap, light-verse, spoken word, experimentele vormen, singer-songwriters en meer.

Daarnaast wil Poëziebus met dit evenement inzicht geven in de ontwikkelingen binnen de podiumpoëzie. Irene Siekman, artistiek leider van Poëziebus vertelt wat meer over de stand van zaken en belicht interessante ontwikkelingen. Over de Belgische kant van dit verhaal, vertelt Lindah Nyirenda van Poëziebus België.

Tenslotte zijn er optredens van twee oud-busdichters die sinds de tour een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt. Dat zijn Rellieatuur (Poëziebus 2017) en Hind Eljadid (Poëziebus 2018). We geven hen graag de gelegenheid om te laten zien wat ze in huis hebben. De presentatie van de middag is in handen van Onias Landveld, die in 2018 zelf op de Poëziebus zat en deel uitmaakte van selectiecommissie voor 2019.

Gegevens

Datum:
februari 3
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€5
Website:
https://poeziebus/poezieweek

Organisator

Poëziebus
Telefoon:
0618480942
E-mail:
info@poeziebus.nl
Website:
https://poeziebus.nl

Locatie

Perdu
Kloveniersburgwal 86
Amsterdam, Noord-Holland 1012 CZ Nederland
+ Google Maps