Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Polder van Eemnes

februari 2 @ 16:00 - 18:00

Gratis

Poëzieprogramma in het Huis van Eemnes

POLDER VAN EEMNES
ZONDAG 2 FEBRUARI 2020, 16:00 uur

De dorpsdichters van Eemnes, leerlingen van basisschool De Hobbitstee, dichters uit de regio brengen samen met het muzikale duo Anne en Curs een speciaal poëzieprogramma met de titel ‘Polder van Eemnes’ op zondag 2 februari 2020, om 16:00 uur, in het Huis van Eemnes. De centrale trap wordt tribune, waar de bezoekers kunnen zitten en luisteren naar poëzie en muziek.

De titel van het poëzieprogramma is ontleend aan het prachtige fotogedichtenboek Polder van Eemnes. Nico Bierlaagh maakte een schitterende serie foto’s van de polder van Eemnes. Gerard Beentjes selecteerde een groep van vijftien dichters uit de regio die gedichten zijn gaan schrijven bij de foto’s die in het boek staan.
Samen hebben Nico en Gerard een workshop gegeven aan de groepen zeven en acht van De Hobbitstee. In het boek hebben zij tien gedichten van leerlingen van De Hobbitstee opgenomen. Deze leerlingen komen met de andere dichters hun gedichten voordragen.

Het poëzieprogramma Polder van Eemnes is een onderdeel van de Poëzieweek. Liefhebbers van poëzie in Nederland en Vlaanderen organiseren deze week een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten.

Het boek Polder van Eemnes bevat veertig gedichten en meer dan honderd zwart-wit foto’s van de polder.

Gegevens

Datum:
februari 2
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Organisator

De Literaire Werkplaats
Telefoon:
06-22418456
E-mail:
info@deliterairewerkplaats.nl
Website:
www.deliterairewerkplaats.nl

Locatie

Huis van Eemnes
Noordersingel 4
Eemnes, Utrecht 3755 EZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
035 531 1887
Website:
https://huisvaneemnes.nl/