Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Poëziefeest

maart 3 @ 10:00 - 11:30

€7.50

Wil je leren dichten als Deelder of rappen als Ronnie Flex? Dan is het poëziefeest tijdens de Poëzieweek iets voor jou. De ochtend start met een warming-up van kinderboekenschrijver Koos Meinderts en zijn muzikale maatje Thijs Borsten. Daarna ga je zelf aan de slag tijdens een van de dichtworkshops.
En je ouders? Die stuur je op ontdekkingsreis in de poëzietuin.

Je kunt kiezen uit drie workshops:

Workshop Beeldsonnetten – Ted van Lieshout
Dichten mag dan leuk zijn, makkelijk is het niet. Gelukkig zeggen beelden meer dan duizend woorden. Met (woord)kunstenaar Ted ga je aan de slag met een fietssonnet, mobieltjessonnet of boekensonnet. Jij mag kiezen, het kan alles zijn. Je gaat naar huis met je eigen beeldsonnet.

Workshop Dichten met je zintuigen – Fabien van der Ham
Schrijfster Fabien zet je ogen, oren, neus, mond en vingers eens goed aan het werk. Ze vraagt je om geheimzinnige dingen te eten, maar dan wel met verschrikkelijk veel aandacht. Te spelen met geluiden. En eens echt goed te kijken. Daarna begin je aan je eigen stapelgedicht, een knallend geluidengedicht, een microscopisch kijkraadsel of een high-five-handengedicht. Om mee naar huis te nemen.

Workshop Maak je eigen gorgelrijm en gorgelmormel – Inge van Wijgerden & Bertine Termeer
“Ik ben de blauwbilgorgel….” C. Buddingh
Met schrijfcoaches Inge en Bertine ga je aan de slag met je eigen gorgel. Schrijf een gorgelrijm en geef jouw gorgel zijn eigen naam. Om mee naar huis te nemen.

Gegevens

Datum:
maart 3
Tijd:
10:00 - 11:30
Kosten:
€7.50
Website:
http://www.bibliotheekutrecht.nl

Locatie

Centrale Bibliotheek Utrecht
Oudegracht 167
Utrecht, Utrecht 3511AL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030-2861825
Website:
www.bibliotheekutrecht.nl