Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Poëziefeest | Maak de dichter in jezelf wakker

februari 3 @ 12:00 - 13:30

€5

Wil je leren dichten als Deelder of rappen als Ronnie Flex? Dan is het poëziefeest tijdens de Poëzieweek iets voor jou. De ochtend start met een warming-up van kinderboekenschrijver Koos Meinderts en zijn muzikale maatje Thijs Borsten. Daarna ga je zelf aan de slag tijdens een van de dichtworkshops. En je ouders? Die stuur je op ontdekkingsreis in de poëzietuin.

Workshop Beeldsonnetten, door Ted van Lieshout
Dichten mag dan leuk zijn, makkelijk is het niet. Gelukkig zeggen beelden meer dan duizend woorden. Met (woord)kunstenaar Ted ga je aan de slag met een fietssonnet, mobieltjessonnet of boekensonnet. Jij mag kiezen, het kan alles zijn. Je gaat naar huis met je eigen beeldsonnet.

Workshop Dichten met je zintuigen, door Fabien van der Ham
Schrijfster Fabien zet je ogen, oren, neus, mond en vingers eens goed aan het werk. Ze vraagt je om geheimzinnige dingen te eten, maar dan wel met verschrikkelijk veel aandacht. Te spelen met geluiden. En eens echt goed te kijken. Daarna begin je aan je eigen stapelgedicht, een knallend geluidengedicht, een microscopisch kijkraadsel of een high-five-handengedicht. Om mee naar huis te nemen.

Workshop Maak je eigen gorgelrijm en gorgelmormel, door Inge van Wijgerden & Bertine Termeer
Met schrijfcoaches Inge en Bertine ga je aan de slag met je eigen gorgel. Schrijf een gorgelrijm en geef jouw gorgel zijn eigen naam. Om mee naar huis te nemen.

Poëzietuin voor volwassenen
Terwijl de kinderen hard aan het werk zijn, speel jij in de poëzietuin. Overal vind je er gedichten. In vier Poëzie Palen en de Foon, een ouderwetse draaischijftelefoon. Ook staat een kast vol met poëzie voor je klaar, om lekker in te bladeren en lezen. Bij Poetic Chill laat je de gedichten in je oor fluisteren. Liever zelf dichten? Bij de Schrijftafel staat een typemachine voor je klaar.

Gegevens

Datum:
februari 3
Tijd:
12:00 - 13:30
Kosten:
€5
Website:
https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/agenda-2019/poeziefeest.html

Locatie

Centrale Bibliotheek Utrecht
Oudegracht 167
Utrecht, Utrecht 3511AL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030-2861825
Website:
www.bibliotheekutrecht.nl